Externe

Armata rusă a bombardat masiv o gară din oraşul ucrainean Herson. Peste 140 de civili așteptau trenul de evacuare

schedule 27 dec. 2023, 09:15

Armata rusă a bombardat masiv o gară din oraşul ucrainean Herson. Peste 140 de civili așteptau trenul de evacuare
Foto: Schutterstock

Cel puţin o persoană a murit şi alte patru au fost rănite, după ce armata rusă a bombardat aseară o gară din orașul ucrainean Herson. Autoritățile spun că ar fi fost vorba chiar de un tren de evacuare. În momentul atacului, peste 140 de civili așteptau evacuarea. Un ofițer de poliție a murit, în timp ce alți doi polițiști și doi civili au fost răniți de schije. 

Cel puțin o persoană a murit și alte patru au fost rănite, marți, într-un bombardament rus asupra unei gări din orașul Herson, sudul Ucrainei, în timp ce civilii se pregăteau de evacuare, a declarat ministrul de Interne, Igor Klumenko.

„Herson, seara. În jur de 140 de civili aşteaptau în gară plecarea trenului de evacuare. În acel moment, inamicul a început un bombardament masiv al oraşului”, a indicat Igor Klymenko pe Telegram.

Un polițist a fost ucis, doi civili și doi polițiști au fost răniți de schije, a menționat oficialul. La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că în momentul atacului la fața locului „se aflau numeroși civili”, menționând că în zonă au fost trimise numeroase echipaje de salvare.

Compania ucraineană de căi ferate Ukrzaliznytsia a anunţat pe Telegram că gara şi trenul au fost avariate. „Situaţia este sub control şi calea ferată este pregătită” să reia circulaţia, a menţionat sursa citată.

Au fost trimise în zonă mai multe echipaje de salvare. Atacul Rusiei vine la mai puțin de 24 de ore după ce Ucraina a reușit să distrugă una dintre navele importante de război ale Moscovei. 

„Nu există sărbători pentru inamic”

Duminică, bombardamentele rusești din regiunea Herson au ucis cinci persoane, inclusiv un bărbat de 87 de ani și soția sa de 81 de ani, care au murit în urma unui raid asupra clădirii în care locuiau. Tirurile au rănit alte nouă persoane, inclusiv un copil de 15 ani, au provocat incendii în case și la o unitate medicală privată și au incendiat o conductă de gaz locală, a declarat șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin.

„Nu există sărbători pentru inamic. Ele nu există pentru noi atâta timp cât inamicul ne ucide oamenii și rămâne pe teritoriul nostru”, a scris Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean, pe rețelele de socializare, comentând atacul din Herson. 

Bombardamentele din Herson au ajuns până în centrul capitalei cu același nume a regiunii. Rușii au abandonat orașul de pe râul Dnipro, în sudul Ucrainei, și malul vestiv al răului în urmă cu peste un an, dar de atunci au supus multe zone unor bombardamente constante din pozițiile lor de pe malul estic. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---