Social

Rusia a bombardat trei porturi din Ucraina la graniță cu România. Locuitorii din Tulcea și Galați, avertizați prin mesaj RO-Alert

schedule 14 dec. 2023, 08:44

Rusia a bombardat trei porturi din Ucraina la graniță cu România. Locuitorii din Tulcea și Galați, avertizați prin mesaj RO-Alert
Antena 3/Youtube

Forțele armate ruse au atacat porturile ucrainene din Odesa, la graniță cu România. Locuitorii din Tulcea și Galați au fost informați prin mesaje RO-ALERT.

Trei porturi ucrainene au fost bombardate în apropiere de granița României

Războiul dintre Rusia și Ucraina durează deja aproximativ de doi ani. Atacurile și agresiunile dintre cele două tabere încă mai persistă. Miercuri seara, Rusia a bombardat trei porturi ucrainene din regiunea Odesa, la graniță cu România.

Locuitorii din Tulcea și Galați au fost atenționați la ora 23.30 printr-un mesaj de avertizare RO-Alert în care erau îndemnați să își păstreze calmul și să se adăpostească, deoarece există probabilitatea să cadă obiecte din spațiul aerian în urma atacurilor aeriene ruse desfășurate în apropierea graniței românești. Durata alertei a fost estimată la 90 de minute.

"Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui astfel de adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori", se spune în mesajul de avertizare.

Potrivit informațiilor de pe rețelele de socializare, atacul rusesc ar fi durat mai multe ore și ar fi vizat obiective din Reni, Izmail și Chilia.

Joi dimineață, după emiterea alertei, ISU Tulcea a anunțat că nu au fost înregistrate apeluri din partea populației care să raporteze căderi de obiecte periculoase sau persoane rănite.

O astfel de avertizare a mai avut loc la sfârșitul lunii septembrie, când Rusia a bombardat porturile Reni și Izmail cu drone.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---