Externe

Israelul a bombardat Siria după ce o dronă s-a prăbușit peste o şcoală din oraşul israelian Eilat

schedule 10 nov. 2023, 12:12

Israelul a bombardat Siria după ce o dronă s-a prăbușit peste o şcoală din oraşul israelian Eilat
Orlok / Shutterstock

Israelul a bombardat Siria, vineri dimineață, după ce o dronă s-a prăbușit peste o școală din orașul israelian Eilat.

Siria a fost bombardata de Israel

Israelul a bombardat Siria, în această dimineață, drept răspuns la o dronă care a căzut peste o școală din orașul Eilat.

„Ca răspuns la o dronă provenită din Siria care a lovit o şcoală în Eilat, forţele de apărare israeliene au bombardat organizaţia care a întreprins atacul", a anunţat armata într-un comunicat şi pe platforma X (fostă Twitter), fără a preciza numele acestei organizaţii.

Israelul „pune pe seama regimului sirian responsabilitatea pentru orice act terorist ce ar proveni de pe teritoriul său (sirian)", a mai afirmat armata.

Joi, o dronă de origine necunoscută s-a prăbușit peste o şcoală din orașul Eilat de la Marea Roşie, în sudul Israelului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Totodată, armata a anunţat că îşi „continuă operaţiunile pentru distrugerea infrastructurilor mişcării teroriste Hezbollah în Liban".

„Avioane de vânătoare au lovit ţinte ale Hezbollah pe teritoriul libanez ca ripostă la tiruri spre Israel în timpul zilei", a precizat armata.

În timpul serii de ieri, armata israeliană a informat că a interceptat o rachetă deasupra Mării Roşii cu sistemul de apărare antirachetă Arrow 3.

De mai bine de o lună, Israelul duce o luptă sângeroasă cu gruparea teroristă Hamas, care și-a pornit atacurile la granița dintre Gaza și Israel. Mii de persoane au murit în urma atacurilor celor două popoare, și alte mii au avut de suferit. În continuare, armata israeliană îi vânează pe toți cei care stau în spatele grupării Hamas.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9729 RON
-0.00130
USD
USD: 4.5749 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.9082 RON
-0.00750
HUF
HUF: 1.274 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00070
CHF
CHF: 5.1357 RON
0.00480
Convertor valutar

Rezultat: ---