Social

1200 de pistoale descoperite în camionul unui ucrainean, în Constanța. Armele erau aduse din Turcia și urmau să ajungă în Donbas

schedule 31 mar. 2023, 13:10

Poliția de Frontieră a descoperit 1200 de pistoale, suspecte a fi letale, în camionul unui ucrainean, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, în Constanța. Armele erau aduse din Turcia și ar fi trebuit să ajungă pe front, în Donbas. 

1200 de pistoale, care urmau să ajungă în Donbas, au fost descoperite în camionul unui ucrainean, în Constanța

Garda de Coastă a transmis vineri că polițiștii de frontieră au depistat, într-un camion încărcat cu diferite produse, condus de un cetățean ucrainean, 1200 de pistoale suspectate a fi letale și supuse autorizării. Armele urmează să fie trimise spre expertiză. Documentul de însoțire sugera că ar fi pistoale cu gaze.

„În data de 30 martie, în jurul orei 13,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina.
Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, poliţiştii de frontieră au însoţit ansamblul rutier în Portul Constanţa, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi au efectuat controlul amănunţit al acestuia”, se arată în comunicat. 

Sursa citată precizează că, în urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii care conțineau 1200 de pistoale, marca Stalker, calibru 9 milimetri. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Conform unor surse, armele erau aduse din Turcia și ar fi trebuit să ajungă în Ucraina. Trebuie menționat că pistoalele erau modificate astfel încât să pară arme airsoft la trecerea prin România, dar ar fi urmat să fie modificate la loc atunci când ajungeau în Ucraina. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---