Externe Politic

Noi sancțiuni pentru Rusia. Miniștrii de externe ai UE pregătesc un nou pachet de interdicții

schedule 22 mai 2023, 13:51

Noi sancțiuni pentru Rusia. Miniștrii de externe ai UE pregătesc un nou pachet de interdicții
artjazz/Shutterstock

De mai bine de un an, războiul declanșat de Rusia în Ucraina este o problemă la nivel global și este subiectul principal în multe dintre discuțiile politice. Luni, la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene, oficialii vor discuta despre noi sancțiuni contra Rusiei.

Se pregătesc noi sancțiuni pentru Rusia la Bruxelles

Țările membre ale Uniunii Europene sunt gata să dezbată o nouă serie de sancțiuni care vor fi aplicate Rusiei cu scopul de a stagna agresiunea sa față de Ucraina. Războiul a fost declanșat acum mai bine de un an, iar situația nu s-a îmbunătățit în tot acest timp.

Luni, miniștrii de externe a statelor membre UE își dau întâlnire la Bruxelles pentru a discuta măsurile unui nou pachet de sancțiuni pentru Rusia care au drept scop să elimine ocolirea sancţiunilor prin intermediul unor ţări precum Kazahstanul, Armenia şi Emiratele Arabe Unite.

Totodată, Ungaria a lansat amenințări că va bloca orice pachet de sancţiuni contra Rusiei în cazul în care Ucraina nu va elimina banca ungară OTP de pe lista sponsorilor războiului.

UE pregătește un pachet de sancțiuni contra Iranului

Miniștrii de externe se vor reuni la Bruxelles unde vor adopta de asemenea și noi sancţiuni împotriva Iranului. Statele europene recurg la această decizie din cauza represiunii regimului de la Teheran asupra demonstraţiilor antiguvernamentale care se manifestă după executarea altor trei bărbaţi în legatură cu protestele din ţară.

Tot luni, miniştrii de externe ai UE vor discuta despre situaţia din Sudan după ce Arabia Saudită şi Statele Unite au intermediat un armistiţiu de şapte zile pentru încetarea focului între părţile care au fost implicate în conflict.

De asemenea, un prânz de lucru cu miniştrii de externe din ţările din Balcanii de Vest va avea loc astăzi. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, se va alătura omologilor săi din UE prin video-conferinţă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---