Recomandări Proiecte

1 Decembrie. Tradiții și obiceiuri de Ziua Națională a României

schedule 30 nov. 2023, 13:04

1 Decembrie. Tradiții și obiceiuri de Ziua Națională a României
Sursa foto: ncristian/Shutterstock

Ce tradiții și obiceiuri au românii pe 1 Decembrie. Cum sărbătoresc Ziua Națională a României și care este semnificația sa!

Tradiții și obiceiuri de Ziua Națională a României

Ziua de 1 Decembrie este una de sărbătoare pentru toții românii, aceasta fiind declarată Ziua Națională a României, fiind cel mai important moment din istoria țării. Pe data de 1 decembrie, în anul 1918, Adunarea Națională a Românilor a fost convocată la Alba-Iulia, unde s-a votat unirea Transilvaniei, a Crișanei și a Maramureșului cu România. Decizia a fost luatp după ce în ziua de 27 martie 1918 s-a decis unirea Basarabiei cu România, iar pe 28 noiembrie 1919, unirea cu Bucovina. Ani la rând, au avut loc manifestații militare și religioase, atât la Alba-Iulia, unde s-a înfăptuit Marea Unire, cât și în alte orașe mari.

Fiecare român se bucură în prima zi de iarnă, iar mulți dintre ei respectă cu sfințenie tradițiile și obiceiurile legate de Ziua Națională a României, care are o semnificație aparte chiar și pentru cei care au plecat peste hotare fie pentru a munci, fie pentru a-și întemeia o familie acolo sau pentru că și-au dorit o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor.

În primul și în primul rând, cel mai important pentru mulți dintre angajați este faptul că aceasta este declarată o zi liberă, așa că se pot bucura în liniște de ea. Mai mult de atât, unii decid să meargă la paradele de 1 Decembrie, cel mai important punct de atracție în acest sens fiind Arcul de Triumf din București.

Sursa foto (c): Popescu - Valceanu Marius/Shutterstock

Un obicei foarte important este legat de faptul că în mai multe catedrale și biserici din țară este organizată o slujbă specială care a fost denumită „Te Deum”, pentru pomenirea eroilor neamului românesc care au luptat pentru Marea Unire de la 1918. În plus, se depun coroane de flori la monumentele acestora din toată România.

Sunt și câteva tradiții de Ziua Națională a României pe care oamenii le respectă cu sfințenie:

  • la bordul navelor maritime și fluviale maritime se ancorează Marele Pavoaz
  • se face Hora Unirii
  • se organizează târguri și mese câmpenești
  • artiștii locali susțin concerte
  • se face o masă mare unde se consumă vinu fiert, țuică fiartă, mici sau fasole cu ciolan

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---