Politic

Klaus Iohannis încheie turneul în Africa. Președintele promite că va face publice cheltuielile

schedule 23 nov. 2023, 11:09

Klaus Iohannis încheie turneul în Africa. Președintele promite că va face publice cheltuielile
Foto: Klaus Iohannis/Facebook

Turneul președintelui României, Klaus Iohannis, în Africa se apropie de final. Miercuri a vizitat Casa Sclavilor, din Senegal, iar astăzi, după întrunirea cu omologul său, se va întoarce la București. Șeful de stat român promite că turneul său a pus țara noastră pe harta Africii și a făcut toți banii. A promis și că va face publice toate cheltuielile. Pe 4 decembrie, oficialul pleacă la Dubai. 

Klaus Iohannis, la finalul turneului african

Președintele Klaus Iohannis a ajuns în Senegal, aceasta fiind ultima destinație a turneului în Africa. Șeful de stat a vizitat Insula Goree, unde se află celebra Casă a Scalvilor. 

Reculegerea în locul de unde sute de mii de sclavi au fost trimiși spre cele două Americi este o tradiție pentru șefii de stat care ajung în Senegal.

Au făcut-o și Nelson Mandela, și Barack Obama, de-a lungul timpului. Turneul în Africa al lui Iohannis se încheie cu o întâlnire cu președintele Senegalului.

Conform șefului de stat român, vizita de aproape două săptămâni a repus România pe harta africană și își justifică cheltuielile, care vor fi făcute publice în curând. 

Dincolo de întâlnirile oficiale, au atras atenția momentele de relaxare din timpul tunerului. Klaus și Carmen Iohannis au mers în safari în Kenya și au vizitat cele mai faimoase stațiuni turistice din Tanzania. Vizita în Zanzibar și Cabo Verde au rămas, de asemenea, memorabile. 

În cea din urmă destinație, președintele și prima doamnă au mers la fortăreața din Sao Filipine, aflată în patrimoniul UNESCO.

La întâlnirea oficială, cei doi preşedinţi s-au decorat reciproc cu steaua României, respectiv ordinul Amiclar Cabral. „Acest schimb de decoraţii este uzual între preşedinţi atunci când între cele două state există relaţii bune şi foarte bune", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Pe 4 decembrie, Iohannis pleacă la Dubai

Președintele Klaus Iohannis se întoarce astăzi în România. Pe 4 decembrie, însă, pleacă din nou din ţară, urmând să participe la un summit pe probleme de climă, în Dubai.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---