Politic

Mircea Geoană despre candidatura lui Klaus Iohannis la NATO: Succesiunea este decizia aliaților

schedule 15 mar. 2024, 17:25

Mircea Geoană despre candidatura lui Klaus Iohannis la NATO: Succesiunea este decizia aliaților
Foto: NICOLAE BADEA (C) / AGERPRES FOTO
Mircea Geoană a discutat despre procesul de selecție a secretarului general NATO, menționând că succesorul lui Stoltenberg va fi decis de aliați.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a abordat vineri subiectul candidaturii președintelui României, Klaus Iohannis, la funcția de secretar general al NATO, subliniind că alegerea succesorului este o prerogativă exclusivă a aliaților. În cadrul unei vizite la Galați, Geoană a menționat că actualul secretar general, Jens Stoltenberg, a stabilit standarde înalte pentru profilul și aptitudinile necesare pentru această poziție.

Geoană a precizat că nici el, nici secretarul general nu au autoritatea de a-și alege succesorii, aceasta fiind o decizie care aparține aliaților NATO. Acesta a adăugat că mandatul lui Stoltenberg se va încheia la 30 septembrie, iar pe 1 octombrie va fi numit un nou secretar general. În ceea ce îl privește, Geoană a indicat că își va încheia mandatul înainte sau după această dată, conform procedurilor de succesiune.

În contextul vizitei sale, Geoană a participat la evenimente la șantierul naval VARD Brăila și la Universitatea Danubius din Galați, unde și-a lansat cartea "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO". Declarațiile sale vin după ce Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura pentru șefia NATO, într-o conferință de presă specială la București, într-un moment în care premierul olandez Mark Rutte era considerat favorit pentru această poziție.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---