Politic

Marcel Ciolacu respinge posibilitatea modificării datei alegerilor prezidențiale

schedule 14 iun. 2024, 15:09

Marcel Ciolacu respinge posibilitatea modificării datei alegerilor prezidențiale
Victor Mogyldea / Shutterstock
Marcel Ciolacu, liderul PSD, refuză schimbarea datei alegerilor prezidențiale și exclude o candidatură comună cu PNL.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a subliniat ferm că nu va accepta schimbarea datei alegerilor prezidențiale, în ciuda sugestiilor venite din partea Partidului Național Liberal (PNL). În cadrul unei conferințe de presă, Ciolacu a declarat că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale și a exclus categoric posibilitatea de a muta data alegerilor mai aproape de cele parlamentare.

Președintele PSD a menționat că o schimbare a datei alegerilor ar însemna o încălcare a înțelegerilor stabilite în coaliție și a datelor asumate anterior. Ciolacu a insistat că guvernul pe care îl conduce nu va fi parte a unor "șmecherii" și că va respecta angajamentele luate față de cetățeni și partidele politice.

În plus, Ciolacu a respins ideea unei candidaturi comune cu PNL, menționând că PSD are o strategie clară și va lua o decizie rapidă în privința candidatului său. Acesta a adăugat că orice discuție despre susținerea lui Mircea Geoană pentru prezidențiale nu a fost încă purtată în cadrul partidului.

Declarațiile au fost făcute în urma unei întâlniri cu liderii locali ai PSD și după o ședință a Consiliului Politic Național, unde s-a decis convocarea unui congres extraordinar pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidențiale. În contextul acestor discuții, PNL a anunțat că va avea propriul candidat la prezidențiale, în persoana lui Nicolae Ciucă, și a sugerat posibilitatea organizării alegerilor în luna decembrie, o propunere respinsă de Ciolacu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

36 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.976 RON
-0.00010
USD
USD: 4.4612 RON
0.00170
GBP
GBP: 5.9711 RON
-0.00690
HUF
HUF: 1.2528 RON
0.00450
BGN
BGN: 2.5442 RON
CHF
CHF: 5.2832 RON
-0.01910
Convertor valutar

Rezultat: ---