Politic Externe

Mircea Geoană, despre criza din Orientul Mijlociu: „Suntem extrem de atenţi la tot ce se întâmplă”

schedule 20 oct. 2023, 10:57

Mircea Geoană, despre criza din Orientul Mijlociu: „Suntem extrem de atenţi la tot ce se întâmplă”
roibu / Shutterstock

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu există indicii pentru un risc de escaladare la nivel de conflict global.

Geoană, despre războiul din Israel. Ar putea acesta să avanseze?

"În clipa de faţă suntem foarte atenţi la riscul de escaladare, mai degrabă la nivel regional şi credem că şi vizita preşedintelui Biden a făcut foarte mult bine", a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a afirmat că autorităţile fac un efort de dezescaladare a tensiunilor.

"Evident că spunem partenerilor noştri israelieni şi aliaţi direct cu America că este tot dreptul să îşi apere teritoriul şi să răspundă unui astfel de atac terorist şi barbar, dar în acelaşi timp făcut cu atenţie la victimele civile", precizează oficialul NATO.
"Vedem cum propagandă şi informare şi dezinformare inflamează strada arabă, nu doar din regiune dar şi din Europa şi din Statele Unite", a adăugat el.
"Aş vrea să coborâm puţin temperatura cu privire la o escaladare la nivel şi mai mare. Nu vedem condiţii pentru aşa ceva. Nu există nici interes, nici resurse. În schimb, vedem în continuare elemente de tensiune - război deschis în Ucraina, acest atac deliberat şi cu un calcul foarte precis să deraieze procese mai mari din regiune", a mai spus Mircea Geoană.

Potrivit lui Mircea Geoană, "e foarte important să ne ajutăm partenerii şi să veghem întotdeauna la dezescaladare şi la evitarea unei amplificări a unui conflict care deja are reverberații importante".

"Pentru noi este foarte important, ca NATO, să fim atenţi ca nimic din ceea ce înseamnă risc la adresa securităţii noastre, de la cabluri submarine, fibră optică, conducte, exporturi de cereale, competiţie cibernetică, competiţie în spaţiu, conflicte regionale de acest gen şi de aceea suntem un factor de stabilizare şi de predictibilitate. Ne uităm cu foarte multă atenţie la ce se întâmplă în Orientul Mijlociu", a mai spus el.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---