Economic

Statul la coadă, tradiție de sărbători. Cât a plătit un tânăr pe un brad, în ultima rundă de cumpărături, înainte de Crăciun

schedule 24 dec. 2023, 09:08

Statul la coadă, tradiție de sărbători. Cât a plătit un tânăr pe un brad, în ultima rundă de cumpărături, înainte de Crăciun
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Parcă nu simțim că vine Crăciunul dacă nu înfruntăm aglomerația la cumpărături. Așa se face că sâmbătă și chiar și astăzi românii au stat în magazine la cozi interminabile pentru orice, de la șorici, până la cadouri sau brad. Supermarketurile sunt deschise și azi, în Ajunul Crăciunului, până cel târziu la ora 19, iar centrele comerciale până la ora 20. Luni, 25 decembrie, prima zi de Crăciun, toate magazinele vor fi închise. 

Sâmbătă, 23 decembrie, înainte de Ajun, a fost haos peste tot în oraș. Aglomerație mare a fost și la intrarea în cea mai mare piață din țară. Oamenii au stat încolonaţi ca să prindă loc de parcare, iar după ce-au intrat, au dat de alte cozi. 

„Mai mult! Nu ştiu de ce, cred că lumea s-a lăsat pe ultima sută de metri. Că azi a fost cel mai aglomerat”, a spus un client pentru Observator.
„Vedetele acestui sezon sunt lebărul, toba, caltaboşul. Caltaboşul deja suntem stoc epuizat. Locul doi sunt brânzeturile maturate. Clientul acordă o mare atenţie la produsele de Crăciun.
Creşterile în vânzări sunt de peste sută la sută. Faţă de o zi normală. Ne apropiem de tona de mezeluri vândute”, a declarat Ștefania Grama, proprietar băcănie, pentru sursa citată. 

Unii au cumpărat in ultima clipă şi bradul de Crăciun. „99 de lei am dat”, a spus un client. 

În mall-uri a fost, după cum ne așteptam cu toții, mare agitație sâmbătă, iar scenariul se repetă și astăzi. Oamenii caută ultimele cadouri care să fie puse sub bradul de Crăciun.

Românii profită de ultimele ore în care centrele comerciale încă funcționează. Astăzi, Ajunul Crăciunului, programul este redus, până la ora 19 sau până la ora 20. Pe 25, în prima zi de Crăciun, toate magazinele vor fi închise. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---