Social

Scandal monstru în Mamaia, după ce șeful ANPC a venit în control: „Domnu' Horia! Lăsaţi-ne, că n-avem cu ce trăi”

schedule 06 aug. 2023, 09:29

Scandal monstru în Mamaia, după ce șeful ANPC a venit în control: „Domnu' Horia! Lăsaţi-ne, că n-avem cu ce trăi”
Foto: Radu Bercan/Shutterstock

Litoralul, la controal. Inspectorii de la protecția consumatorilor au fost luați la țintă cu mâncare. Șeful lor se plânge că angajații unor localuri din satul de vacanță de la Mamaia au devenit violenți în timpul controalelor. Oficialii au închis mai multe terase din cauza mizeriei, acțiune care i-a deranjat pe mulți turiști, acum nemaiavând de unde să-și ia mâncare.

Supărat că localul condus de fiul lui în satul de vacanță din Mamaia este închis de Protecția Consumatorului, un bărbat s-a lungit pe asfalt și a spus că îi este rău. 

Angajații terasei l-au găsit vinovat pe șeful ANPC. „Domnu' Horia! Lăsaţi-ne că n-avem cu ce să trăim. Ne dai dumneata să mâncăm?", spune o femeie. Alt scandal izbucneşte printre clienţii care aşteptau la coadă finalizarea controlului. Ţinta huiduielilor, preşedintele ANPC Horia Constantinescu, susţine că angajaţii mai multor localuri care au fost închise în timpul acţiunii din Mamaia i-au instigat pe turişti să arunce cu mâncare în inspectori.

„Am pe cămaşă încă urmele de clătite, pulpiţe, scoici şi alte moluşte”, a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Scandalul a pornit de la faptul că bucătăria localului era amenajată pe trotuar. Nici alimentele nu ar fi fost păstrate într-un mod regulmentar. Inspectorii de la ANPC au controlat localul de patru ori vara aceasta și de fiecare dată au găsit nereguli. Acum, proprietarul a fost amendat cu 32.000 de lei. Scandalul a fost aplanat tocmai după ce polițiștii și jandarmii au sosit la fața locului. 

Poliția din Constanța a deschis un dosar penal pentru ultraj și a aplicat alte cinci amenzi. Localurile vor rămâne închise până la remedierea deficiențelor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---