Social Locale

Scandal de proporții în Mamaia, după ce ANPC a închis 8 terase. Angajații au aruncat cu mâncare și scaune în comisari

schedule 05 aug. 2023, 14:49

Scandal de proporții în Mamaia, după ce ANPC a închis 8 terase. Angajații au aruncat cu mâncare și scaune în comisari
Foto: Radu Bercan/Shutterstock

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a mers în control pe litoralul românesc, pentru a vedea dacă și în acest an turiștii sunt întâmpinați de meniul groazei. În satul de vacanță din Mamaia s-a lăsat chiar cu scandal. Angajații unui local, prinși pe picior greșit, i-au jignit, amenințat și au aruncat cu mâncare și scaune în comisari. 

Litoralul, la control. Scandal în Mamaia, după ce ANPC a închis 8 terase

Reacția a venit după ce agenții de la Protecția Consumatorului au închis mai multe terase pline de clienți. Din scandal nu au lipsit amenințările, țipetele, iar comisarii au fost luați la țintă de către angajați, care au aruncat în ei cu mâncare și scaune. 

„Spiritele s-au inflamat în momentul în care angajaţii unora dintre locaţii, oprite din nou temporar, repet, pentru a patra oară, constatăm că e un întreg bâlci în Satul de Vacanţă. Măsurile vor rămâne ferme”, Horia Constantinescu, șef ANPC.
„Nu se poate găti pe trotuar, aici jos, pe caldarâm! Trebuie să gătiţi într-un bloc alimentar, într-o bucătărie!”, a spus un comisar.

Preparatele erau ținute la temperaturi mult prea mari, deși maximul nu trebuia să depășească 4 grade Celsius. 

„De cele mai multe ori, carnea, şi mai ales cea de porc, pastrată în condiţii improprii, reprezintă o bombă toxică”, a adăugat Horia Constantinescu, șef ANPC.

Oamenii s-au calmat după ce comisarii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și jandarmi.

Litoralul a fost luat la control de autorități 

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu și inspectorii de la Apele Române au verificat mai multe plaje, după ce au primit nenumărate sesizări legate de gunoaiele de la malul mării. Cele mai murdare plaje sunt cele din Costinești și Vama Veche, iar cel mai întâlnit deșeu pe litoral este plasticul. 

„Întâlnim nu mai puţin de 268 de particule de microplastic la fiecare kg de sediment. Din cauza mizeriei pe care o mai lăsăm din când în când pe plajă”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul Mediului.
„Pe Litoral mergem să facem aerosol, nu să inhalăm emisiile de pulberi de la şantierele neîngrădite”, a transmsi Andrei Corlan, comisar general Garda Națională de Mediu. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---