Locale

Scandal la o grădiniță privată din Popești-Leordeni: Îngrijitoare filmată agresând copiii

schedule 16 feb. 2024, 18:31

Scandal la o grădiniță privată din Popești-Leordeni: Îngrijitoare filmată agresând copiii
M-Production/Shutterstock
Scandal în Popești-Leordeni: o îngrijitoare de la centrul "Happy ladybug" a abuzat copii; centrul nu e acreditat.

În Popești-Leordeni, o localitate din apropierea Bucureștiului, a izbucnit un scandal major după ce o îngrijitoare de la centrul privat de îngrijire zilnică a copiilor "Happy ladybug" a fost surprinsă într-un videoclip în timp ce abuzează verbal și fizic mai mulți preșcolari. Înregistrările, care au fost difuzate pe postul de televiziune Pro TV și pe rețelele de socializare, au stârnit indignare publică și au determinat autoritățile să intervină.

Poliția orașului Popești Leordeni, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au deschis un dosar penal sub acuzația de rele tratamente aplicate minorului și coordonează urmărirea penală. În vârstă de 24 de ani, femeia acuzată de acte de violență asupra copiilor a fost identificată și este subiectul investigațiilor în curs.

Pe lângă aspectele legate de abuzuri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov și cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică Ilfov verifică legalitatea funcționării centrului. Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar a confirmat că centrul "Happy ladybug" nu este acreditat de Ministerul Educației și, prin urmare, nu se supune controlului instituțiilor de învățământ.

Părinții care au plătit între 1.200 și 1.750 de lei pe lună pentru serviciile centrului au fost induși în eroare de firma A&A Business Icon Partners SRL, care se prezenta pe rețelele sociale ca grădiniță și creșă, deși nu avea acreditarea necesară. Mai mult, clădirea în care funcționa centrul nu avea autorizație de securitate la incendiu, punând astfel în pericol siguranța copiilor.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---