Politic

Ponta, despre revenirea sa în PSD: „Nu depinde doar de mine şi de Ciolacu”

schedule 20 aug. 2023, 10:37

Ponta, despre revenirea sa în PSD: „Nu depinde doar de mine şi de Ciolacu”
LCV / Shutterstock

Victor Ponta a declarat că ar fi dispus să revină în PSD. Acesta a fost exclus din partid pe vremea lui Liviu Dragnea, atunci când i s-a opus în scandalul cu Sorin Grindeanu. 

Revine sau nu Ponta în PSD?

„Eu nu am plecat din PSD. Am fost exclus pentru ceva ce cred am făcut bine, dacă mă întrebaţi şi azi, şi anume ne-am opus lui Liviu Dragnea în faimosul scandal cu Sorin Grindeanu. Între timp PSD, nu oficial, dar într-un fel şi-a mai recunoscut din greşeală. În primul rând, luându-l pe Sorin Grindeanu înapoi. Suntem social-democraţi. Mai departe însă chestiunile de partid, e mai greu pentru PSD să spună «măi, chiar am greşit atunci când v-am dat afară. Asta e. Aşa era vremea lui Dragnea». Dacă o vor face şi eu şi colegii mei din Pro România suntem foarte bucuroşi”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a spus dacă se gândește la o posibilă revenire în PSD, dacă partidul şi-ar recunoaşte greşeala,

„Nu depinde doar de mine şi de Ciolacu. (...) Dacă va exista o discuţie, o purtăm cu toată deschidere”. 

Recent, Victor Ponta a fost numit în funcția de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu. Fostul șef de Executivului, Victor Ponta, a afirmat că o creștere a TVA, aflată în planul conducerii actualului Guvern, este o greșeală. De asemenea, Ponta a venit și cu câteva propuneri de măsuri pentru problema Executivului în ceea ce privește scăderea cheltuielilor și creșterea veniturilor la Bugetul de stat.

„Trebuie să iei nişte măsuri în care, în special în zona publică, să scapi de mult prea multe cheltuieli nejustificate, pile, relaţii, instituţii care se suprapun, birocraţie. Şi în zona privată, să-i sprijini pe cei care îşi plătesc taxe, impozite şi să nu-i omori cu taxe”, a declarat

Pe timpul când Victor Ponta era premier, Ciolacu a fost consilierul său. Ponta va fi consilierul lui Ciolacu în domeniul relaţiilor economice internaţionale. Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---