Politic

Marcel Ciolacu, despre rotația guvernamentală: „Posibil să fie realizată până la 1 iunie”

schedule 13 feb. 2023, 10:22

Marcel Ciolacu, despre rotația guvernamentală: „Posibil să fie realizată până la 1 iunie”
Foto: LCV/Shutterstock.com

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a vorbit, duminică, despre rotația guvernamentală a premierilor. Oficialul a spus că procesul va fi rapid și va avea loc fără „niciun scandal”, subliniind faptul că se pregătește pentru funcția de prim-ministru. 

Marcel Ciolacu a vorbit despre rotația guvernamentală

„Eu cred categoric că rotaţia va avea loc. Nu va fi cu niciun scandal. Protocolul va fi respectat şi toate lucrurile vor fi decise cu o perioadă înainte, iar lucrurile vor decurge foarte normal şi foarte uşor. Sunt ferm convins că şi preşedintele va face desemnarea care va veni din partea PSD. În acest moment eu sunt această desemnare şi îmi doresc ca această coaliţie să ţină până la sfârşitul anului 2024”, a afirmat Ciolacu la un post de televiziune.

Șeful PSD a declarat că este posibil ca rotația să fie realizată până în data de 1 iunie. „Nu cred că vor fi probleme la rotaţia din luna mai. (...) Această coaliţie a adus stabilitate în România. (...) Nu am văzut niciodată vreo declaraţie a primului ministru Nicolae Ciucă cum că acest acord nu se va respecta. (...) Este posibil până la 1 iunie să avem totul desfăşurat. (...)

Este o perioadă în care trebuie să apărem la televizor să explicăm românilor anumite lucruri. (...) Cu preşedintele României nu am discuţii particulare. Am avut numai discuţii instituţionale. Nu avem o relaţie tensionată. (...) România are nevoie în acest moment categoric de o stabilitate politică. Este o mare greşeală să intrăm într-o zonă de instabilitate politică”, a precizat Marcel Ciolacu. 

Acesta a transmis că periodic se întâlnește și vorbește la telefon cu premierul Nicolae Ciucă. „Eu mă văd periodic cu prim-ministrul Nicolae Ciucă (...) şi vorbim foarte des la telefon. O premieră în politica românească. (...) Încercăm să ne coordonăm activitatea executivă şi legislativă, lucru care nu s-a întâmplat niciodată între doi lideri ai celor mai mari partide din România. (...) Niciodată nu a existat între mine şi domnul Nicolae Ciucă o discuţie că această rotaţie nu va avea loc. Dimpotrivă, discuţia a fost una că în sfârşit a venit vremea în România ca doi lideri politici să respecte acordurile pe care le-au semnat. Veţi vedea că aşa va fi. Din punctul meu de vedere, va fi o rotaţie rapidă, într-un termen foarte scurt”, a declarat preşedintele PSD. 

Totodată, aceasta a arătat că se pregătește pentru funcția de premier și că îl dorește în viitorul guvern pe Mihai Tudose. „Lucrez foarte mult cu echipele pe care le avem la Partidul Social Democrat, cât şi am discuţii mai ales în zona economică, fiindcă consider că această zonă va fi cea mai importantă pentru perioada următoare. Am discuţii cu colegii cât mai detaliate pe fondurile europene, astfel încât să vedem să nu se mai blocheze niciun fel de mecanism şi lucrurile nu trebuie să stea în mâinile unei singure persoane. Am nişte discuţii aplicate privind situaţie militară din zona Mării Negre”, a arătat Ciolacu. 

„Soluția politică după 2024, coaliția PSD-PNL”

Conform președintelui PSD, „soluția” politică și după anul 2023 ar putea fi o coaliție PSD-PNL. „Nu vă ascund şi nu am ascuns-o niciodată. Cred că soluţia în perioada şi după 2024 este tot o coaliţie largă între cele două partide. (...) Eu cred că împreună cu domnul prim ministru Nicolae Ciucă putem creiona în viitor şi din 2024 o coaliţie, dacă nu chiar o alianţă”, a arătat liderul PSD social-democraţilor. 

Făcând referire la scandalul de plagiat privindu-l pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Ciolacu a afirmat că nu știe cât de vinovat sau nevinovat este acesta.

„Eu nu ştiu câte de vinovat sau nevinovat este domnul Bode. Am văzut că preşedintele României a spus că trebuiesc lămurite anumite lucruri până la rotativă. Cu alte cuvinte, ne-a răspuns şi la faptul că această rotativă va avea loc. (...) Poate până la rotativă domnul Bode va avea o decizie a unei instanţe. (...) Mulţi politicieni vor răspunde la această temă cu plagiatele din cauza unui exces făcut la un moment dat pe Victor Ponta”, a mai spus preşedintele PSD. SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6464 RON
0.01120
GBP
GBP: 5.8855 RON
0.03190
HUF
HUF: 1.2572 RON
-0.00720
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2078 RON
0.00360
Convertor valutar

Rezultat: ---