Externe Locale

Scandal de proporții la FC Rapid: Președintele clubului și 16 suporteri reținuți într-un dosar de folosire ilegală a materialelor pirotehnice

schedule 15 mar. 2024, 07:09

Scandal de proporții la FC Rapid: Președintele clubului și 16 suporteri reținuți într-un dosar de folosire ilegală a materialelor pirotehnice
Vlad Ispas / Shutterstock
Președintele Rapid și 16 suporteri reținuți în scandal cu materiale pirotehnice ascunse în stadion.

Clubul de fotbal Rapid București se confruntă cu un scandal major după ce președintele echipei, Daniel Niculae, și 16 suporteri, inclusiv liderul galeriei, au fost reținuți de procurori. Anchetatorii au descoperit în incinta stadionului un spațiu secret cu un perete fals, unde erau ascunse materiale pirotehnice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au efectuat 19 percheziții în București și în județele Ilfov, Prahova și Iași, în cadrul unui dosar care vizează constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor și operațiuni ilegale cu articole pirotehnice. În urma perchezițiilor, au fost ridicate materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe și sume de bani.

Daniel Niculae a fost ridicat de mascați și dus la audieri, însă nu a fost reținut. Acționarul majoritar al clubului, Dan Șucu, a declarat într-o conferință de presă că nu are cunoștință despre calitatea lui Niculae în dosar și despre faptul că la percheziții s-au găsit inclusiv arme de foc letale. Șucu a subliniat că respectarea legii este esențială, dar a făcut o distincție între violență și aprinderea de torțe, menționând că multe stadioane din lume acceptă folosirea materialelor pirotehnice.

Anchetatorii au reținut că grupul infracțional avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, punând în pericol integritatea fizică a persoanelor prezente la meciuri. În urma controlului pirotehnic efectuat în Peluza Nord a stadionului, au fost găsite 371 de articole pirotehnice, combinezoane de culoare neagră și măști din plastic.

Dan Șucu a mai adăugat că FC Rapid nu are control asupra stadionului în afara zilelor de meci și că existența unor torțe în tribună nu ar trebui să fie considerată un lucru penal. În prezent, ancheta este în desfășurare, iar clubul așteaptă mai multe informații din partea autorităților.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---