Social

Revoltă la un azil de bătrâni din Capitală. Rudele bătrânilor se opun relocării

schedule 18 iul. 2023, 16:07

Revoltă la un azil de bătrâni din Capitală. Rudele bătrânilor se opun relocării
Digi 24/Youtube

Revoltă mare la azilul Geron din Capitală. Rudele bătrânilor sunt contra relocării acestora după ce autoritățile au descoperit o serie de nereguli și au suspendat activitatea centrului social. Aceștia însă susțin că vârstnicii nu au fost victimele unui abuz.

Rudele unor bătrâni dintr-un azil din Capitală refuză relocarea acestora

Recent, autoritățile române au luat decizia ca mai multe azile de bătrâni din țară să fie închise. În acest caz se află și centrul de bătrâni Geron din București. Și acolo ar fi fost depistate nereguli, iar din cauza aceasta, bătrânii din acest centru vor fi relocați.

Acest lucru a stârnit un scandal monstru în rândul rudelor bătrânilor de acolo. Aceștia se opun deciziei Direcției Sanitare Publice și Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor de a închide azilul chiar și temporar.

Aceștia susțin că neregulile constatate de ANPC sunt unele remediate și cu beneficiarii în cămin. De asemenea, aparținătorii bătrânilor spun că rudele care sunt internate acolo de ani de zile sunt foarte mulțumiți de condițiile pe care le au.

Rudele bătrânilor au făcut o solicitare către ANPC

Oamenii spun că nu au fost pregătiți de o asemenea decizie și că dacă îi vor lua pe bătrâni acasă nu vor putea să îngrijească așa cum o fac medicii și asistentele din centru. Situația este și mai critică în cazul rudelor care nici măcar nu se află în țară.

În acest sens, rudele vârstnicilor au pornit o revoltă și au semnat si o petiție prin care solicită inspectorilor ANPC ca centru să rămână deschis și bătrânii să trăiască în continuare în centru pe perioada renovării, deoarece azilul dispune de camere suplimentare în care vârstnicii pot fi cazați.

De altfel, aparținătorii au apelat și la ajutorul unui avocat pentru a reuși să oprească relocarea pacienților.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---