Social

Cât costă în acest an bradul de Crăciun. Prețurile vor crește treptat

schedule 20 nov. 2023, 09:17

Cât costă în acest an bradul de Crăciun. Prețurile vor crește treptat
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Mai e puțin până la Crăciun, iar comercianții au început deja să pună la vânzare cei mai frumoși brazi - naturali și artificiali - de toate dimensiunile. Ofertele sunt variate și pentru toate buzunarele, cel puțin pentru moment. Clienții sunt încurajați să nu aștepte până în ultima clipă pentru a cumpăra pomul festiv, căci prețurile vor mai urca pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie. Iată care sunt ofertele și cât costă acum un brad de Crăciun. 

Cât costă bradul de Crăciun în acest an

În magazine au apărut deja decorațiunile sclipitoare și chiar și brazii. În pepiniere se fac dealtfel pregătiri pentru sărbătorile de iarnă. Într-o pepienieră a ajuns duminică primul camion încărcat cu brazi naturali din Danemarca; brazi care vor fi vânduți în perioada următoare clienților. 

Oferte sunt multe. Avem de ales între brazi tăiați și brazi la ghiveci. Ccostul unui brad la ghiveci începe de la 99 de lei și ajunge până la câteva sute de lei. 

Brazii tăiați sunt mai ieftini. De pildă, un brad cu o înălțime de doi metri ajunge la 69 de lei, dar pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă prețurile vor crește. 

Același brad va ajunge să coste 79 de lei, apoi 89 de lei, astfel că oamenii sunt încurajați să cumpere brazi mai repede și să nu aștepte până în ultima clipă. 

Ce preț are un brad artificial de Crăciun în supermarketuri

Cele mai mici prețuri pentru brazii artificiali sunt în jur de 100 de lei. Costul diferă în funcție de culoarea produsului, de locul de unde provine, de frunze, dar și de înălțimea acestuia. 

Un brad artificial alb și cu suport de plastic, cu înălțime de 150 cm, este 109 lei, în Carrefour. Pentru un brad artificial Himalaya, în același magazin, de doar 90 cm, românii trebuie să scoată din buzunar 159 de lei. 

Când vine vorba de produsele românești, prețurile sunt mai piperate. Un brad Carpați, cu o încălțime de 180 cm, costă 499 de lei, iar un brad Siberian, de 220 cm, ajunge la 549 de lei. 

Atunci când vine vorba de molid, românii trebuie să știe că prețurile sunt și mai mari. Un brad artificial, cu o înălțime de 220 cm, de culoare verde, se găsește la Carrefour cu suma de 699 de lei. 

La categoria „premium” prețurile ajung și la 999 lei, pentru brazi de 2,2 metri. De menționat faptul că prețurile au o mică reducere perioada aceasta și că românii pot cumpăra bradul preferat de Crăciun inclusiv în rate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---