Stațiunea care a devenit cea mai scumpă de pe litoralul românesc
Mamaia a fost detronată în topul celor mai scumpe staţiuni de Vama Veche, cel puţin în ceea ce privește mâncarea. O familie cu un copil spune că, într-o săptămână, 4.000 de lei se duc doar pe hrană.
Acolo, o șaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, adică 41 de lei, iar o ciorbă e 30-35 de lei. Drept urmare, mulți turiști fac economie în vacanță și cumpără de la magazin.
La restaurante, o apă costă dublu. Tot atât costă și o bere, 12 lei. Iar pentru o cupă de înghețată se duc alți 20 de lei. Așa se face că o familie cu un copil ajunge să cheltuiască pentru o săptămână de vacanță în Vama Veche aproape un salariu mediu pe economie.
Urmează îndeaproape în top Mamaia. Aici, oamenii aleg în număr tot mai mare varianta restaurantelor cu autoservire. De exemplu, o porție de piure cu aripioare și o porție de piure cu cârnaț costă 70 de lei. Dar există și meniul zilei, unde o ciorbă la alegere, cartofi prăjiți și un șnițel cu salată costă 39 de lei.
Citește și:
Start sezonului de pe litoralul românesc. Ce evenimente vor avea loc în minivacanța de 1 Mai
Camera Deputaților interzice suspendarea pedepselor pentru traficanți
Spre deosebire de Vama Veche, în Mamaia, o șaorma ajunge la 27 de lei și o pizza mare până la 85 de lei. Cea mai accesibilă stațiune de pe litoralul românesc rămâne și în acest an Eforie Nord, unde o ciorbă de văcuță, un șnițel cu cartofi și o salată costă 52 de lei. Meniul zilei este de 28 de lei.
Din data de 1 iulie, când începe vârful sezonului estival, prețurile vor crește chiar și cu 50%.