Speciale Special

Top 10 destinații turistice din România. Vara aceasta trebuie să ajungi măcar într-un loc

schedule 10 iul. 2023, 14:37

Top 10 destinații turistice din România. Vara aceasta trebuie să ajungi măcar într-un loc
Foto: Shutterstock

Este cu adevărat dificil să îți planifici o vacanță în România. Dar nu din cauza autostrăzilor nefinisate, ci din cauza listei pline cu minuni ale țării noastre. Chiar și străinii o spun: avem o comoară! Munte, mare, câmpii, sate cu case din lemn răsfirate pe dealuri sau cascade desprinse parcă din povești - cei care apucă să le vadă cu ochii lor rămân fascinați de frumusețile noastre. Așa că, dacă vrei să descoperi România în această vară, trage un ochi pe lista de mai jos pentru mai multă inspirație în definirea itinerarului tău. Găsești aici câteva propuneri interesante cu locuri din țară pe care trebuie să le vizitezi sau măcar să le treci pe lista dorințelor tale. Iată, deci, o parte din frumusețile României.

Top 10 destinații turistice din România pentru această vară

1. Cazanele Dunării

Cazanele Dunării, cea mai spectaculoasă porțiune de pe întregul curs al Amazonului Europei, fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier. Cazanele mici, cu o lungime de 3 kilometri, și Cazanele Mari, cu o lungime de 4 kilometri, prezintă peisaje de vis, atât naturale, cât și construite de om. 

Aici vei putea vedea Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Peșterile Veterani și Ponicova și, dacă vrei să vezi întreaga panoramă, Ciucaru Mare este ceea ce ai nevoie. 

Foto: Shutterstock

2.Sarmisegetusa Regia

Țara Hațegului deține un loc ce pare fermecat, în care legendele se împletesc cu realitatea, iar rămășițele unei lumi demult apuse sunt scoase la iveală. Sarmisegetusa Regia (cea regească) a fost capitala statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman și a reprezentat cel mai important centru militar, politic și religios. Aflată la 1.200 de metri altitudine, fortăreața din Munții Orăștiei cuprinde șase citadele și o zonă sacră cu sanctuare circulare, cel mai important fiind Calendarul Circular. 


Foto: Mugurel-Mihai/Youtube

3. Lacul și stațiunea Colibița

Localizat în județul Bistrița-Năsăud, Lacul Colibița este situat chiar la poalele Munților Călimani și are o frumusețe sălbatică și pitorească. În ceea ce privește stațiunea Solibița, aceasta se distinge prin amplasarea sa prielnică pentru drumeții pe munte, dar și prin jurul lacului. 

Foto: Captura video

4. Poiana Călineasa

Pentru o vacanță de vis, trebuie să dați o fugă și în Apuseni, la cota 1400. În Poiana Călineasa găsiți lăcașul de vară al moților. Turiști din toată lumea sunt fascinați de frumusețile locului și vin des aici.


Foto: Pro TV/Youtube

5. Transfăgărășan

Deși la prima vedere pare un drum aparent imposibil, Transfăgărășanul poate fi una dintre destinațiile voastre memorabile, fiind diferit de orice alt drum de pe pământ. Peisajul și istoria sunt impresionante, astfel că, indiferent de interesul fiecăruia, Transfăgărășanul nu va dezmăgi. 

Foto: Salomia Oana Irina/Shutterstock

6. Cimitirul Vesel din Săpânța

Cimitirul Vesel din Săpânța aduce în fața turiștilor o reinterpretare colorată și plină de umor a vieții și a morții. Este un muzeu în aer liber și o atracție turistică națională cu o caracteristică deosebită. După cum sugerează și numele, nu tratează moartea ca fiind un semn rău, ci ca moartea ar trebui să fie un moment de bucurie și speranța pentru o viață mai bună. 

Această credință e legată de cultura dacică locală și rezultă aici în ilustrații nemaipomenite, cu umor întunecat, expus pe pietre funerare. 

7. Transalpina

Dacă Transfăgărășanul ar putea fi cel mai faimos drum din România, Transalpina sau DN67C este, de fapt, cel mai înalt drum de la noi, cu o altitudine de 2.145 metri deasupra nivelului mării. 

Foto: Jana Janina/Shutterstock

8. Biertan

Satul Biertan, unul dintre cele șapte sate din Transilvania, cu Biserici Fortificate protejate de UNESCO, se simte pierdut in timp, căci aici încă se găsesc vagoane trase de cai și clădiri în stil săsesc. Acest sat oferă și astăzi o imagine izbitoare și autentică a peisajului cultural din sudul Transilvaniei. 

Foto: TzubyCAMPERS/Youtube

9. Minele de sare Praid

Una dintre cele mai frumoase mine de sare subterane este Salina Praid, care adăpostește una dintre cele mai mari rezerve de sare din țara noastră. La „Nivelul 50” - 120 metri sub suprafață, vei găsi un mic sat subteran. 

Foto: Shutterstock

10. Saschiz

Pe scurt, Saschiz este un sat tradițional supraveghear de o biserică fortificată. Pe larg, aceasta este unul dintre cele șapte sate cu biserici fortificate din Transilvania protejate de UNESCO. Iar dimensiunea uluitoare a bisericii asigură că aceasta atrage atenția și merită o vizită. 

Foto: Porojnicu Stelian/Shutterstock

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---