Top 10 destinații turistice din România pentru această vară
1. Cazanele Dunării
Cazanele Dunării, cea mai spectaculoasă porțiune de pe întregul curs al Amazonului Europei, fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier. Cazanele mici, cu o lungime de 3 kilometri, și Cazanele Mari, cu o lungime de 4 kilometri, prezintă peisaje de vis, atât naturale, cât și construite de om.
Aici vei putea vedea Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Peșterile Veterani și Ponicova și, dacă vrei să vezi întreaga panoramă, Ciucaru Mare este ceea ce ai nevoie.
Foto: Shutterstock
2.Sarmisegetusa Regia
Țara Hațegului deține un loc ce pare fermecat, în care legendele se împletesc cu realitatea, iar rămășițele unei lumi demult apuse sunt scoase la iveală. Sarmisegetusa Regia (cea regească) a fost capitala statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman și a reprezentat cel mai important centru militar, politic și religios. Aflată la 1.200 de metri altitudine, fortăreața din Munții Orăștiei cuprinde șase citadele și o zonă sacră cu sanctuare circulare, cel mai important fiind Calendarul Circular.
Citește și:
Topul destinaţiilor turistice preferate de români în 2024
Top 4 destinații turistice din România pe care merită să le vizitezi
Topul celor mai bune pașapoarte din lume în 2023. Ce loc ocupă pașaportul românesc
Foto: Mugurel-Mihai/Youtube
3. Lacul și stațiunea Colibița
Localizat în județul Bistrița-Năsăud, Lacul Colibița este situat chiar la poalele Munților Călimani și are o frumusețe sălbatică și pitorească. În ceea ce privește stațiunea Solibița, aceasta se distinge prin amplasarea sa prielnică pentru drumeții pe munte, dar și prin jurul lacului.
Foto: Captura video
4. Poiana Călineasa
Pentru o vacanță de vis, trebuie să dați o fugă și în Apuseni, la cota 1400. În Poiana Călineasa găsiți lăcașul de vară al moților. Turiști din toată lumea sunt fascinați de frumusețile locului și vin des aici.
Foto: Pro TV/Youtube
5. Transfăgărășan
Deși la prima vedere pare un drum aparent imposibil, Transfăgărășanul poate fi una dintre destinațiile voastre memorabile, fiind diferit de orice alt drum de pe pământ. Peisajul și istoria sunt impresionante, astfel că, indiferent de interesul fiecăruia, Transfăgărășanul nu va dezmăgi.
Citește și:
Cele mai frumoase plaje din România, în 2023. Unde te poți bucura de nisip fin și apă curată
Destinații europene perfecte pentru a scăpa de caniculă în 2024
Foto: Salomia Oana Irina/Shutterstock
6. Cimitirul Vesel din Săpânța
Cimitirul Vesel din Săpânța aduce în fața turiștilor o reinterpretare colorată și plină de umor a vieții și a morții. Este un muzeu în aer liber și o atracție turistică națională cu o caracteristică deosebită. După cum sugerează și numele, nu tratează moartea ca fiind un semn rău, ci ca moartea ar trebui să fie un moment de bucurie și speranța pentru o viață mai bună.
Această credință e legată de cultura dacică locală și rezultă aici în ilustrații nemaipomenite, cu umor întunecat, expus pe pietre funerare.
7. Transalpina
Dacă Transfăgărășanul ar putea fi cel mai faimos drum din România, Transalpina sau DN67C este, de fapt, cel mai înalt drum de la noi, cu o altitudine de 2.145 metri deasupra nivelului mării.
Citește și:
Topul celor mai puternice pașapoarte din lume. Ce loc ocupă pașaportul românesc
Sat din România, în topul unui clasament dedicat turismului rural. Devansează două sate elvețiene
Foto: Jana Janina/Shutterstock
8. Biertan
Satul Biertan, unul dintre cele șapte sate din Transilvania, cu Biserici Fortificate protejate de UNESCO, se simte pierdut in timp, căci aici încă se găsesc vagoane trase de cai și clădiri în stil săsesc. Acest sat oferă și astăzi o imagine izbitoare și autentică a peisajului cultural din sudul Transilvaniei.
Foto: TzubyCAMPERS/Youtube
9. Minele de sare Praid
Una dintre cele mai frumoase mine de sare subterane este Salina Praid, care adăpostește una dintre cele mai mari rezerve de sare din țara noastră. La „Nivelul 50” - 120 metri sub suprafață, vei găsi un mic sat subteran.
Foto: Shutterstock
10. Saschiz
Pe scurt, Saschiz este un sat tradițional supraveghear de o biserică fortificată. Pe larg, aceasta este unul dintre cele șapte sate cu biserici fortificate din Transilvania protejate de UNESCO. Iar dimensiunea uluitoare a bisericii asigură că aceasta atrage atenția și merită o vizită.
Citește și:
A treia ediție a campaniei ,,Școala fără pauză”
Cele mai mari salarii din România. INS: Top 10 industrii în care se câștigă bine
Ce telefoane mobile utilizează românii în 2023. Top 10 cele mai folosite smartphone-uri
Foto: Porojnicu Stelian/Shutterstock