Social Recomandări

Cele mai frumoase plaje din România, în 2023. Unde te poți bucura de nisip fin și apă curată

schedule 24 iul. 2023, 14:09

Cele mai frumoase plaje din România, în 2023. Unde te poți bucura de nisip fin și apă curată
Aleksandar Todorovic / Shutterstock

În sezonul estival, stațiunile de la malul Mării Negre rămân a fi preferate în rândul românilor, dar și a turiștilor. Începând din luna iunie și până în luna septembrie, plajele din România sunt aglomerate cu cei care vin să se relaxeze și să se bucure apa mării și de soare.

Chiar dacă mulți dintre români aleg destinații precum Turcia, Grecia, Egipt sau Bulgaria, nici plajele de pe litoralul românesc nu duc lipsă de vizitatori.

Top plaje din Constanța

Constanța este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Acolo se găsesc 4 plaje foarte bune, iar irașul pune la dispoziție o serie de alte activități de relaxare.

  • Plaja Modern este cea mai cunoscută și cea mai veche plajă din Constanța. Se află sub o faleză înaltă, plină de vegetație. Această plajă este potrivită pentru familiile care vin la mare cu copii mici. Valurile sunt mici, iar apa este puțin adâncă.
  • Plaja 3 Papuci este cea mai întinsă plajă din Constanța, iar aici mereu se găsește un șezlong liber sau un loc unde poți să te bronzezi. Pe plajă se găsesc și baruri, și zone mai izolate, unde poți să te bucuri de intimitate.
  • Plaja Reyna este situată în zona Faleza Nord, foarte aproape de Mamaia. Este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din oraș și este apreciată pentru nisipul foarte fin.
  • Plaja Malibu se găsește chiar la intrarea în Mamaia, în dreptul hotelului Malibu. Plaja este mică, însă este perfectă pentru cei care vor să se relaxeze în liniște, să joace volei sau să înoate, apa nefiind adâncă.

Lista plajelor moderne de pe litoralul românesc în 2023

  • Plaja Venus este o plajă cu nisip fin și apă curată, iar stațiunea este potrivită pentru familiile cu copii, deoarece foarte multe resorturi au servicii all inclusive de 4 sau 5 stele.
  • Plaja Eforie Nord este una dintre cele mai populare plaje din România. Aceasta este îndrăgită atât de familii, cât și de tineri. Aceasta este mereu aglomerată. Prețurile sunt mai accesibile ca în alte zone, iar serviciile sunt destul de bune.
  • Plaja Costinești este la fel, una dintre cele mai populare plaje din România. Aceasta este preferată mai ales de tinerii care sunt în căutare de distracții și petreceri. Pe lângă plajă se află o groază de puburi, cluburi și terase. În ceea ce privește preșurile, acestea sunt decente și accesibile.

Topul plajelor neamenajate, dar frumoase

  • Plaja Vadu este localizată la doar o oră de mers cu mașina de Constanța și este considerată una dintre cele mai pitorești plaje. Nisipul este fin și auriu, iar apa este turcoaz și curată. În schimb, turiștii trebuie să își aducă totul de acasă pentru că plaja nu este amenajată cu nimic.
  • Plaja Corbu se găsește aproape de Mamaia și Năvodari. Aceasta este perfectă pentru cei care vor să facă snorkeling, deoarece apa este foarte curată și limpede.
  • Plaja Sulina este o plajă întinsă, cu nisip fin, alb și apă albastră, puțin adâncă, dar ideală pentru copii. Plaja nu este niciodată aglomerată. Aceasta este inclusă în patrimoniul UNESCO și este un loc perfect și pentru birdwatching, pentru că este situată la limita dintre Marea Neagră și Delta Dunării. De asemenea, turiștii pot vizita orașul Sulina sau se pot plimba cu barca pe canalele pitorești ale Deltei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---