Social

Cătălin Cherecheș vrea să dea statul român în judecată la CEDO

schedule 16 dec. 2023, 13:11

Cătălin Cherecheș vrea să dea statul român în judecată la CEDO
Antena 3/Youtube

Avocații primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară în Germania, intenționează să dea statul român în judecată la CEDO.

Cătălin Cherecheș dă în judecată statul român la CEDO

Avocații primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, spun că edilului i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, după ce acesta a fugit din România cu buletinul verișorului său, chiar în ziua în care i s-a pronunțat verdictul final.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Chiar în ziua pronunțării verdictului, edilul a fugit din țară, folosind buletinul verișorului său. Acesta a fost prins câteva zile mai târziu în Germania, în orașul Augsburg.

Se presupune că primarul Cherecheș și-a angajat un al treilea avocat care se va ocupa în special de procesul la CEDO. Edilul ar urma să dea în judecată statul român. Acesta a încercat să își blocheze extrădarea în România, solicitând magistraților din Tribunalul Augsburg să nu fie predat autorităților române.

În prezent, Cătălin Cherecheș se află încarcerat într-un penitenciar din Munchen, după ce judecătorii din Germania au decis că în cazul unei măsuri mai blânde, primarul ar putea încerca să fugă din nou.

Urmează să fie stabilită și data la care va avea loc procesul în care edilul din Baia Mare va fi judecat și se va decide dacă fostul primar va fi predat autorităților din România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---