Social

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Extrădarea în România a fost amânată

schedule 19 ian. 2024, 08:51

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Extrădarea în România a fost amânată
Antena 3/Youtube

Cătălin Cherecheș va rămâne în arest până când se va judeca cererea de extrădare în România, au anunțat judecătorii din Germania.

Cătălin Cherecheș, rămâne în arest în Germania

Parchetul Munchen a venit cu un răspuns la solicitarea cu privire la situația primarului oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat în România.

Judecătorii germani au transmis că acesta va rămâne în arest în Germania până când se va judeca cererea de extrădare în România. Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării în România a fost din nou amânată.

"Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră anterioară, am plăcerea de a vă informa cu privire la situaţia actuală, conform căreia Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării prin decizia sa din 16 ianuarie 2024. Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării, adică dacă persoana persecutată poate fi extrădată în România, a fost din nou amânată.
Contextul acestei amânări este reprezentat de o contestaţie a persoanei persecutate, care a fost depusă de avocatul său în termen scurt. Această obiecţie urmează să fie examinată de către Parchetul General din München şi de către Tribunalul Regional Superior din München. Vă rog să înţelegeţi că, în prezent, nu suntem în măsură să furnizăm detalii privind apărarea persoanei urmărite”, transmite Parchetul bavarez.

Cătălin Cherecheș a fugit din România

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în data de 24 noiembrie 2023.

În noaptea de 23 spre 24 noiembrie, Cătălin Cherecheș a transmis live pe Facebook că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață.

"Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus Cherecheș.

În ziua în care a fost anunțată decizia finală, Cherecheș a fugit din România în data de 24 noiembrie, la ora 07.49, cu ajutorul buletinului unui verișor.

Acesta a reușit să ajungă în Germania, însă acolo a fost prins de poliție. Acum, Cătălin Cherecheș încearcă să împiedice extrădarea.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---