Social

Cătălin Cherecheș încearcă să blocheze extrădarea în România

schedule 04 dec. 2023, 08:18

Cătălin Cherecheș încearcă să blocheze extrădarea în România
Antena 3/Youtube

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, încearcă să blocheze extrădarea sa în România.

Cătălin Cherecheș încearcă să blocheze extrădarea în România

Primarul Cătălin Cherecheș a solicitat magistraților din Tribunalul Augsburg să nu fie extrădat în România. Acesta a refuzat procedura simplificată de extrădare, pe motiv că în România, condițiile din penitenciare sunt grele. După ce Cherecheș a refuzat extrădarea sa în maximum 10 zile, avocatul lui din Germania afirmă că în cazul lui procedura de extrădare ar putea dura între trei și șase luni.

În următoarele zile, Cătălin Cherecheș va fi mutat din închisoarea din Augsburg, unde se află la moment, la cel mai mare penitenciar din Munchen, care are o suprafață de 14 hectare. Avocatul său din Germania susține că Cherecheș nu va avea dreptul să vorbească cu nimeni, nici măcar cu avocatul din România. Judecarea edilului fugar se va solicita la Tribunalului General din Munchen.

Singura persoană cu care are contact Cherecheș este avocatul care l-a reprezentat în sala de judecată din Germania. 

Există probabilitatea ca instanța din Munchen să îi dea dreptul lui Cătălin Cherecheș de a-și executa pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită, pentru că Germania este extrem de atentă la condițiile în care condamnații își ispășesc pedeapsa, dar și la drepturile condamnaților.

Pe data de 29 noiembrie, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, însă Cherecheș a fugit din România încercând să scape de pedeapsă. După ce a fost capturat de poliția din Germania, primarul român a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---