Social

În ce loc exotic s-ar afla primarul Cătălin Cherecheș. Este ultimul dintr-o listă lungă de fugari care au reușit să fenteze sistemul judiciar din România

schedule 28 nov. 2023, 07:44

În ce loc exotic s-ar afla primarul Cătălin Cherecheș. Este ultimul dintr-o listă lungă de fugari care au reușit să fenteze sistemul judiciar din România
Foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Noi informații despre primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară în ziua condamnării la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Edilul s-ar afla deja într-un loc exotic, într-o țară unde mulți români celebri se ascund pentru a nu ajunge dup gratii. Între timp, se caută vinovații care l-au lăsat pe Cătălin Cherecheș să fugă. 6 capi ai poliției au fost demiși și sunt anchete de amploare

Primarul fugar Cătălin Cherecheș s-ar afla pe insula italiană Pantelleria

Pe insula italiană Pantelleria, lângă coasta Africii, s-ar afla fugarul Cătălin Cherecheş. „Dumnezeu m-a binecuvântat şi crede în corectitudinea mea!”, a spus Cătălin Cherecheş în timpul liveului de pe Facebook făcut în dimineata condamnării. 

După acest live, primarul din Baia Mare a schimbat două taxiuri pentru a ajunge în Ungaria, apoi la vama Petea a prezentat buletinul vărului său din Germania, cu care seamănă destul de mult. Poliția de frontieră l-a lăsat să treacă. Agentul este acum cercetat disciplinar pentru că nu a fost atent la diferența dintre bărbatul din țara sa și cel din poză.

„Nu are scuze, trebuia să fie atent, trebuia să facă identificarea. Dacă avea neclarităţi există proceduri şi toate sunt foarte bine stabilite”, Florin Coman, Şef Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei.
„Restudierea întregii proceduri, pentru ca este foarte clară, trebuie respectată. Documentele pe care trebuie să le verifice, specimenele și toate elementele care duc la identificarea persoanei. De la imaginea facială, anumite semne, ochi, urechi și așa mai departe”, Victor Ivaşcu, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

Victor Ivaşcu și-a dat demisia din funcția de șef al Poliției de Frontieră. De altfel, fuga lui Cătălin Cherecheș a cutremurat și Poliția Națională, nu doar pe cea de Frontieră. Ministerul de Interne a transmis că i-a fost retrasă încrederea comisarului șef Mihai Gherman, ofițerul desemnat să conducă IPJ Maramureș. 

În locul său a fost împuternicit alt ofițer, iar corpul de control a fost trimis la Maramureș pentru a lămuri cum a fost posibil ca edilul din Baia Mare să fugă din România, deși era sub control judiciar.

Și șeful Brigăzii de operațiuni speciale din Cluj a fost demis, pentru neimplicare în acest caz. Verificările au fost dispuse și în cazul conducerii Direcției de Investigații Criminale a IGPR, structura fiind responsabilă cu metodologia supravegherilor judiciare.

Cătălin Cherecheș ar fi acum „vecin” cu fugarii celebri ai României

Se presupune că acum Cătălin Cherecheș este în Italia, acolo unde cu mult timp înaintea lui a ajuns Alina Bica, fostă șefă a DIICOT. Aceasta a fost condamnată în anul 2019 la 4 ani de închisoare pentru favorizarea unui afacerist. 

Nu a fost închisă pentru că a reuşit să convingă magistraţii italieni că nu reprezintă un pericol dacă rămâne în peninsulă. Tot în Italia se află şi Mario Iorgulescu, băiatul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal.

Tânărul a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru că a condus beat și drogat și a omorât un om cu mașina. Și Ionel Arsene, fostul președinte al CJ Neamț, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, a cerut clemență magistraților italieni pentru a nu fi predat țării natale. 

Înaintea lor, fostul senator Sebastian Ghiță, anchetat pentru trafic de influență, și-a găsit salvarea în Serbia, iar fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, și-a găsit o nouă casă în Grecia. 

Pentru a da de Cătălin Cherecheș, autoritățile române au cerut și ajutorul polițiștilor francezi, după ce au primit informații că edilul ar fi trecut prin Franța. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---