Politic

Italia, paradisul românilor certați cu legea. Până i-a condamnat justiția, Darius Vâlcov și Ionel Arsene și-au pregătit un viitor de lux în Peninsulă

schedule 04 mai 2023, 11:07

Italia, paradisul românilor certați cu legea. Până i-a condamnat justiția, Darius Vâlcov și Ionel Arsene și-au pregătit un viitor de lux în Peninsulă
Foto: Capturi

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, este urmărit internaţional, fiind condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani și trafic de influență. Acesta s-ar afla în Italia, destinație preferată a românilor condamnați. Ionel Arsene s-ar afla, de asemenea, în Peninsulă. Dar până ca justiția să-și facă treaba, cei doi și-au pregătit deja un viitor de lux. 

Darius Vâlcov și Ionel Arsene și-au pregătit un viitor de lux în Italia, după ce au fost condamnați la închisoare în România

Magistrații l-au găsit vinovat pe Darius Vâlcov pentru spălare de bani și trafic de influență. Decizia lor: șase ani de închisoare cu executare. Conform rechizitoriului DNA, Vâlcov a primit 20% din valoarea contractelor având ca obiect reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în mai multe orașe din Olt, încasând peste 1.500.000 de euro, în perioada 2011-2013. 

Ar fi primit banii cash, prin intermediari, în pungi de plastic, și i-ar fi investit în opere de artă ori în lingouri de aur zidite în pereții casei sale. Anchetatorii au descoperit că fostul ministru avea peste 120 de tablouri, unele semnate de Tonitza, Grigorescu sau Ștefan Luchian. 

Italia, locul în care se retrag mulți fugari căutați de Poliția Română

Darius Vâlcov, care a fost pe rând primar, ministru și consilier al fostului premier Viorica Dăncilă, ar fi plecat în Italia, țară care a devenit locul preferat al fugarilor români condamnați. 

Printre ei: fosta șefă a DIICOT Alina Bica, Dragoș Săvulescu, om de afaceri condamnat în 2019 la 5 ani închisoare în dosarul plajelor retrocedate de la Constanța, Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru omor, și fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat pentru trafic de influență.

Vâlcov a mai avut un dosar de corupție, în care a primit pe fond o condamnare tot de 6 ani de închisoare. Fostul ministru a fost acuzat că a primit peste 2 milioane de lei de la un om de afaceri, adică 10% din valoarea contractului pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina. Luna trecută, faptele s-au prescris. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---