Social

Greva din Italia ține avioanele pe piste. Angajații TAROM din România amenință și ei cu protestele. Motivul

schedule 16 iul. 2023, 08:44

Greva din Italia ține avioanele pe piste. Angajații TAROM din România amenință și ei cu protestele. Motivul
Foto: Captura Euronews România

În plin sezon de vacanțe și într-o perioadă în care zborurile sunt anulate pe bandă rulantă, greva controlorilor de trafic aerian din Italia a adus și mai mult haos în aeroporturi. Mii de pasageri români care trebuiau să ajungă în Peninsulă și-au pus planurile în cui. Și TAROM amenință cu proteste. 

Haos pe aeroporturi: Greva din Italia ține avioanele la sol

Sâmbătă, în zorii zilei, peste 200 de pasageri care trebuiau să plece de la Cluj-Napoca la Valencia s-au trezit cu zborul anulat, fără să li se dea nicio explicație. 

Astfel de situații au loc zilnic în plin sezon al vacanțelor. Peste asta, angajații din aeroporturile italiene au intrat în grevă. Numai pe aeroportul din Napoli au fost anulate 118 zboruri, iar pe principalul aeroport care deservește Roma, Fiumicino, sunt ținute pe pistă 200 de avioane cu destinații în întreaga lume.

„Nu suntem fericiţi să creem probleme clienţilor noştri, pentru că nu acesta este scopul nostru. Obiectivul nostru era să fim chemaţi de minister mai devreme, nu cu o zi înainte, pentru a încerca să prevenim greva. Vrem să stăm la masă şi să reînoim contractul, acesta este scopul nostru, nu să cauzăm probleme”, a transmis Sara Di Marco, reprezentant sindicat.

Angajații TAROM amenință cu proteste

Acest contract colectiv de muncă, încă din luna octombrie a anului trecut a început să nu mai fie respectat. Am avut o serie de discuţii, o serie de adrese transmise către Consiliul de Administraţie, către compania Tarom. Să înceapă o renegociere serioasă a tuturor drepturilor pe care angajaţii companiei TAROM le au. Niciun sindicat din lume nu-şi doreşte să ajungă la grevă”, a declarat Narcis Pascu, SUT. 

Și în Belgia sunt probleme. 120 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Charleroi după ce piloții unei companii low cost au intrat în grevă. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---