Politic Social

Darius Vâlcov, dat în urmărire generală de Poliția Română. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Unde s-ar ascunde ministrul

schedule 03 mai 2023, 10:34

Darius Vâlcov, dat în urmărire generală de Poliția Română. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Unde s-ar ascunde ministrul
GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Fostul primar al Slatinei şi ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost dat în urmărire generală de către Poliția Română. Acesta a fost condamnat și are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

Darius Vâlcov se află în urmărire generală, după ce a primit 6 ani de închisoare

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este dat în urmărire generală de către Poliția Română, după ce a fost condamnat la închisoare pentru 6 ani. Acesta figurează pe site-ul Poliției Române la secțiunea „Persoane urmărite”. Vâlcov a fost judecat pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

"Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor", se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Marți seara, Poliția Capitalei a anunțat că „desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”.

”La data de 2 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Darius Vâlcov este de negăsit, iar în presă s-a speculat că acesta s-ar afla în Italia, acolo unde a fugit împreună cu mai multe persoane condamnate în România. Fostul ministru nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată. De asemenea, și fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, ar fi fugit din ţară.

Cine a mai fost condamnat alături de Darius Vâlcov

Darius Vâlcov a ocupat funcția de primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor. Marți, acesta a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în dosarul "Tablourilor". Dosarul a primit acest nume după ce procurorii au găsit peste 100 de tablouri valoroase achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi. Unele au fost identificate în pereţii falşi ai unor imobile a lui Vâlcov.

Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată, potrivit autorităților.

Alți doi oameni de afaceri din judeţul Olt, Constantin Tomescu şi Bogdan Timofte, la fel condamnaţi în dosarul "Tablourilor", s-au prezentat marţi seara la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, după care au fost transportați la Penitenciarul Craiova pentru a-și executa pedeapsa.

"În data de 2 mai 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul Bucureşti, pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, judeţul Olt. Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătura privată. Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătura privată. Cei doi bărbaţi s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi au fost transportaţi la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---