Special

În ce loc femeile sunt oferite de soții lor turiștilor care le trec pragul. Sunt puse să petreacă noaptea cu străinii, pentru a stopa gelozia

schedule 27 sept. 2023, 10:42

În ce loc femeile sunt oferite de soții lor turiștilor care le trec pragul. Sunt puse să petreacă noaptea cu străinii, pentru a stopa gelozia
Foto: Bogdan Sonjachnyj/Shutterstock

Deși pare greu de crezut, este real. În lume, există un trib în care scăldatul este interzis și femeile sunt oferite de soții lor turiștilor care le trec pragul, într-un ritual bizar, pentru a stopa gelozia. 

Locul în care femeile sunt oferite de soții lor turiștilor

Conform Daily Star, tribul indigen Himba practică aceste obiceiuri. Cu o populație de peste 50.000 de locuitori în Namibia, sud-vestul Africii, aceștia șochează cu regulile lor. 

Obiceiurile tribului sunt unele dintre cele mai ciudate, însă bine înrădăcinate în rândul locuitorilor. Una dintre ele are scopul de a stopa gelozia; femeile sunt oferite vizitatorilor pentru a-și petrece noaptea cu ei. Mai exact, aceștia pot primi propuneri intime din partea unora dintre femeile din trib, la insistențele soților lor. 

Atunci când femeile au contact fizic cu oaspeții, soții lor dorm într-o altă cameră. În cazul în care nu este disponibilă, vor dormi afară. Acest rituat este considerat ca fiind o practică potrivită pentru îndepărtarea unuia dintre cele mai întâlnite sentimente: gelozia. 

„Când un vizitator bate la ușă, bărbatul va oferi aprobarea și plăcea de a-și vedea oaspetele oferindu-i tratamentul Okujea Omukazendu, adică soția este dată o dată pe care-l are pentru a-și petrece noaptea cu el, în timp ce soțul doarme într-o altă altă cameră. . În cazul în care nu există o cameră disponibilă, soțul ei va dormi afară” , notează Africa Scope.  

În tribul Himba, anumite femei practică poligamia și oferă anumite servicii celor care vizitează tribul. Printre toate regulile din Himba, membrii acestuia au scos în afara legii scăldatul, fiind considerat un „act interzis”. Ei optează pentru „băile de fum”, care presupun formarea unui nor de fum și folosirea unei rășini aromatice și unt, deoarece consideră că această combinație este menită să alunge insectele. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---