Social

Festivalul SAGA, în acest weekend, la București. Trafic restricționat pe mai multe străzi și bulevarde din Capitală

schedule 23 iun. 2023, 11:13

Festivalul SAGA, în acest weekend, la București. Trafic restricționat pe mai multe străzi și bulevarde din Capitală
Vadim Ponomarenko/Shutterstock

Cel mai tare festival de muzică din București, SAGA Festival, este pe ultima sută de metri de a începe. În jur de 200 de mii de persoane sunt așteptate să se distreze timp de 3 nopți alături de cei mai tari artiști. Echipe de jandarmi, pompieri și echipe medicale vor fi prezente la festival. De asemenea, mai multe străzi vor fi închise pe perioada desfășurării festivalului.

O nouă ediție de SAGA Festiva la București

Scena festivalului de muzică SAGA ce va avea loc în acest weekend în Capitală va găzdui zeci de artiști cunoscuți în toată lumea. În jur de 200 de mii de persoane sunt așteptate să participe la evenimentul din zilele ce urmează. Autoritățile sunt deja pregătite.

"Cred că este cel mai mare festival din toate timpurile, din Bucureşti: avem cinci scene şi o mulţime de artişti. Lil Nas X, Skrillex vin pentru prima dată în România", a spus Allan Harden, CEO Saga Festival.

Pentru a evita orice fel de incidente, polițiștii şi jandarmii vor efectua verificări stricte la intrare, iar câinii antidrog vor depista substanțele interzise.

"Peste 200 de jandarmi vor fi angrenaţi în gestionarea acestei misiuni, atât în interiorul festivalului cât şi pe traseele de afluire şi defluire ale participanților", a precizat Alexandru Iacob, purtător de cuvânt Jandarmerie.

Echipe de paramedicii sunt pregătiți să fie prezenți pe tot parcursul evenimentului şi în incinta festivalului. Două mașini de pompieri și mai multe ambulanţe vor fi pregătite în cazul în care va fi necesară intervenția lor.

"Pentru gestionarea acestei misiuni vor fi alocate n primul rând resurse de prim ajutor, mă refer aici la ambulanțe, un post medical avansat, sau un cort, pe înțelesul tuturor pe care îl vor deservi medicii şi paramedicii angrenați în această misiune, unde se poate realiza un triaj al persoanelor", a precizat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București - Ilfov.

Restricții de circulație în București pentru SAGA festival

Ediția din acest an de SAGA festival la avea loc la Romaero Băneasa. Cu această ocazie, autoritățile locale au decis să restricționeze traficul pe mai multe străzi şi bulevarde importante, precum Bulevardul Aerogării sau Bulevardul Ficusului.

Restricțiile vor dura până duminică noaptea, iar zona va fi supravegheată de polițiști, care vor face verificări și vor ajuta la fluidizarea traficului.

"Pe banda I a Bd. Aerogării, sensul de deplasare dinspre Str. Căpitan Alexandru Șerbănescu spre Șos. București – Ploiești, pe segmentul Str. Biharia – Piața Băneasa.
Se va institui obligativitatea de a efectua virajul la dreapta, la intersecția cu Bd. Aerogării pentru toate autovehiculele care circulă pe Bd. Ficusului dinspre Parcul Herăstrău, inclusiv mijloacele de transport S.T.B.
Se restricționează traficul pietonal pe trotuarul de pe partea dreaptă a Bd. Ficusului pe segmentul intrarea în Romaero până la intersecția Bd. Ficusului cu Bd. Aerogării.
Sunt recomandate următoarele rute ocolitoare:
Șos. București - Ploiești – Aleea Privighetorilor – Str. Erou Iancu Nicolae – Bd. Pipera – Șos. Pipera – Str. Nicolae G. Caramfil - Bd. Beijing;
Șos. București - Ploiești – Piața Presei Libere – Șos. Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – Bd. Mareșal Constantin Prezan – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle", se arată în comunicatul transmis de Brigada Rutieră a Capitalei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---