Social

Percheziții la firmele de livrare mâncare din Capitală și Ilfov. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei

schedule 16 nov. 2023, 11:33

Percheziții la firmele de livrare mâncare din Capitală și Ilfov. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei
LCV / Shutterstock

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează percheziţii domiciliare la firmele de curierat din Bucureşti şi Ilfov, în legătură cu ilegalitățile comise. Prejudiciul depășește peste 12 milioane de lei.

Percheziții la firmele de livrare mâncare din București și Ilfov

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au început o serie de percheziții domiciliare în București și Ilfov cu privire la ilegalitățile comise în firmele de livrare mâncare.

"La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 35 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la persoane cercetate cu privire la ilegalități comise în legătură cu activități de curierat (în principal livrare de mâncare) și transport alternativ de persoane.
În cele 8 dosare penale în care se desfășoară activități procedurale, 14 persoane bănuite sunt cercetate cu privire la săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.", se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit primelor cercetări, în perioada anilor 2019 - 2023, persoanele în cauză sunt suspectate că s-ar fi abătut de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, mai exact ascunderea sursei impozabile în cazul unor venituri de natură salarială, care sunt plătite salariaților acestor societăți, care în mare parte provin din Asia.

Prejudiciul depășește 12 milioane de lei

De asemenea, aceștia sunt cercetați și pentru omisiunea evidențierii unor venituri sau prin înregistrarea de achiziții fictive. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 12.260.000 de lei.

„Perchezițiile au ca obiect documentarea și investigarea activității infracționale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri și înscrisuri folosite la săvârșirea de infracțiuni sau rezultate din acestea și conducerea celor în cauză la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri.", se mai precizează în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La operațiunile de percheziție au participat polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigare a Criminalității Economice și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice - D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov.

De asemenea, aceștia au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică și al Inspectoratului General pentru Imigrări.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9737 RON
0.00120
USD
USD: 4.5689 RON
0.01840
GBP
GBP: 5.9158 RON
-0.01050
HUF
HUF: 1.2665 RON
-0.00390
BGN
BGN: 2.543 RON
0.00060
CHF
CHF: 5.0989 RON
0.00700
Convertor valutar

Rezultat: ---