Social

Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Activitatea instituției continuă

schedule 12 dec. 2023, 14:57

Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Activitatea instituției continuă
Mircea Moira / Shutterstock

DNA efectuează percheziții la Ministerul Finanțelor, de unde au ridicat mai multe documente. Reprezentanții Ministerului Finanțelor au transmis că activitatea instituției nu a fost afectată.

DNA efectuează percheziții la Ministerul Finanțelor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat percheziții la Ministerul Finanțelor și au sigilat și biroul unui șef din instituție. Ar fi vorba despre biroul lui Ioan Cristian Purice, secretarul general adjunct al instituției.

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Ministerului Finanțelor, facem următoarele precizări: Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției. Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției”, a transmis ministerul.

Reprezentanții ministerului de Finanțe au anunțat că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.

„În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale. Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, mai arată Ministerul Finanțelor.

Marți, DNA a anunțat că procurorii efectuează trei percheziții la sediile unor instituții într-un dosar cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârșite de funcționari publici, în 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

Reacția Ministerului de Finanțe

”În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Ministerului Finanțelor, facem următoarele precizări:

Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției. Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.

Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație. În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.

Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Finanțelor. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---