Locale

Percheziții la „Marius Nasta”. Medici și anesteziști, vizați pentru luare de mită

schedule 20 sept. 2023, 10:43

Percheziții la „Marius Nasta”. Medici și anesteziști, vizați pentru luare de mită
Foto: Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta/Facebook

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie efectuează, miercuri, percheziţii la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Ar fi vizați medici și anesteziști pentru luare de mită. 

Percheziţii la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti

Informaţia a fost confirmată de managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler. Ar fi vizați medici și anesteziști pentru luare de mită la intervenții chirurgicale, conform surselor Observator

Medicii au condiționat operațiile pe care le făceau în secția de Chirurgie toracică de la „Marius Nasta”. În anchetă sunt vizați doi chirurgi, trei anesteziști, trei medici rezidenți și un medic specialist. 

Doi dintre cei vizați sunt profesori universitari, șefi de lucrări ai Universității de Medicină și Farmacie, iar unul dintre ei ar fi ajuns până acolo încât ar fi cerut chiar și geaca unui pacient care nu avea bani de șpagă. 

Cadrele medicale vor fi aduse la audieri, după ce vor fi terminate perchezițiile la spital, dar și de la locuințele acestora. Tot la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, vor ajunge și 22 de pacienți și aparținători cărora li s-au cerut sume de bani pentru ca bolnavii să fie operați. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---