Locale Social

Percheziții DNA la Poliția Română. Contracte de achiziții de echipament, vizate într-un dosar de corupție

schedule 04 apr. 2023, 16:01

Percheziții DNA la Poliția Română. Contracte de achiziții de echipament, vizate într-un dosar de corupție
Mircea Moira / Shutterstock

Procurorii DNA efectuează percheziții, marți, la sediul Poliției Române, într-un dosar de corupție ce vizează mai multe contracte de achiziție a echipamentului pentru polițiști ce au fost încheiate la începutul pandemiei. În acele timpuri, Ministrul Afacerilor Interne era Marcel Vela.

DNA face percheziții la Poliția Română

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii efectuează percheziții la Poliția Română în baza unui dosar de corupție ce vizează suspiciuni cu privire la săvârșirea unor infracțiuni comise în anul 2020. Acestea se referă la încheierea unor contracte de achiziție publică a unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea Poliţiei naţionale. În cursul zilei de 4 aprilie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în două locaţii situate în municipiul Bucureşti, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice", a anunţat DNA, într-un comunicat de presă.

Poliția Română a venit și ea cu o reacție în ceea ce privește perchezițiile DNA. Poliția Română a spus că „sprijină toate activitățile de verificare derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu”.

„Poliția Română sprijină toate activitățile de verificare, derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu. Pentru aflarea adevărului și clarificarea cât mai rapidă a situației de fapt, ca de fiecare dată, instituția pune la dispoziția celorlalte autorități documentele necesare”.

În octombrie 2020, Poliția Română a anunțat că au fost procurate 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, 1.500 de veste antiglonţ şi 5.500 de maiouri de protecţie, dar şi 4.000 de bastoane cu electroşocuri.

Încă de pe atunci, Sindicatul Europol a atras atenția că „IGPR a preferat să achiziționeze 12.000 de bastoane cu electroșocuri model X 10, fabricat din duraluminiu, fiind prevăzut cu bec LUXEON 3 Watt(18 lumeni), a cărui durată de utilizare este de până la 100.000 de ore, în detrimentul pistoalelor cu electroșocuri (taser) care puteau fi utilizate de la distanță, prin intermediul cărora interacțiunea dintre polițiști și agresori era limitată iar intervenția s-ar fi efectuat în condiții mult mai sigure”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---