Externe

Escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu: Hezbollah lansează rachete asupra Israelului, SUA trimit întăriri

schedule 13 apr. 2024, 11:03

Escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu: Hezbollah lansează rachete asupra Israelului, SUA trimit întăriri
Foto: sky.com
IDF a interceptat rachete din Liban, fără răniți. Tensiuni cresc în regiune; SUA trimite întăriri.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au raportat că aproximativ 40 de rachete au fost lansate din Liban spre nordul Israelului, dintre care unele au fost interceptate de sistemul Iron Dome, în timp ce altele au lovit zone deschise sau au căzut pe teritoriul libanez. Atacul, revendicat de gruparea Hezbollah, nu a rezultat în răniți, conform declarațiilor armatei israeliene.

Incidentul a avut loc în contextul în care tensiunile din regiune sunt în creștere, în urma unui atac asupra consulatului iranian din Siria, atribuit Israelului, și a promisiunii de răzbunare a liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei. În plus, Statele Unite au anunțat trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, într-un efort de a consolida eforturile regionale de descurajare și pentru a întări protecția forțelor americane.

Sirenele de avertizare au răsunat în timpul incidentului, iar apărarea antiaeriană israeliană a doborât și două drone încărcate cu explozibil lansate de Hezbollah. În acest context, un responsabil militar de rang înalt iranian, membru al Hezbollah, a fost ucis în raidul de la Damasc, iar Iranul și Siria au atribuit atacul Israelului.

Oficialii americani au avertizat că un atac major iranian împotriva Israelului este așteptat, posibil să includă peste 100 de drone și zeci de rachete care vizează ținte militare în interiorul țării, și că ar fi o provocare pentru Israel să se apere împotriva unui atac de o asemenea amploare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---