Externe

Germania îndeamnă cetățenii să părăsească Libanul din cauza riscului de conflict

schedule 27 iun. 2024, 09:56

Germania îndeamnă cetățenii să părăsească Libanul din cauza riscului de conflict
Ali Chehade / Shutterstock
Alertă de călătorie a Germaniei pentru cetățenii săi de a părăsi Libanul din cauza riscurilor de securitate și tensiunilor cu Israelul.

Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei a emis o alertă pentru cetățenii săi, solicitându-le să părăsească Libanul cât mai curând posibil din cauza riscurilor crescute de securitate. Tensiunile dintre Israel și gruparea Hezbollah din Liban au atins un nivel alarmant, cu schimburi de focuri frecvente la granița dintre cele două țări. Acest climat de insecuritate este amplificat de riscul sporit de atentate teroriste care ar putea viza străinii occidentali sau infrastructurile majore, precum hotelurile.

Annalena Baerbock, ministrul afacerilor externe al Germaniei, a avertizat cu privire la posibilitatea unor "erori de calcul" care ar putea declanșa un conflict de amploare între Israel și Hezbollah. Baerbock a subliniat importanța unei "extreme rețineri" pentru a preveni escaladarea situației. În contextul acestor tensiuni, președintele turc Tayyip Erdogan a exprimat solidaritatea Turciei cu Libanul și a criticat sprijinul occidental pentru Israel.

Autoritățile germane și-au exprimat îngrijorarea că orice rachetă care traversează Linia albastră, linia de demarcație fixată de ONU între Liban și Israel, crește riscul declanșării unui război. În lumina acestor evenimente, cetățenii germani sunt sfătuiți să părăsească teritoriul libanez pentru a evita expunerea la pericolele iminente.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6489 RON
0.00270
GBP
GBP: 5.88 RON
0.00200
HUF
HUF: 1.2603 RON
-0.00610
BGN
BGN: 2.5447 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1718 RON
0.01430
Convertor valutar

Rezultat: ---