Externe

Ministrul Apărării din Germania acuză Rusia de tentative de destabilizare prin dezinformare

schedule 04 mar. 2024, 08:28

Ministrul Apărării din Germania acuză Rusia de tentative de destabilizare prin dezinformare
Foto: LeStudio/Shutterstock.com
Ministrul german al Apărării acuză Rusia de dezinformare, după scurgerea unor discuții despre rachete Taurus pentru Ucraina.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a acuzat Rusia de încercări de a destabiliza Germania printr-un „atac hibrid pentru dezinformare”. Aceste declarații vin în urma publicării unei înregistrări audio cu discuții confidențiale între ofițeri germani, care a fost difuzată de surse din Rusia. Înregistrarea conține conversații despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina, un subiect sensibil având în vedere refuzul oficial al Germaniei de a furniza astfel de arme.

Pistorius a etichetat această scurgere de informații ca fiind parte a unui război informațional orchestrat de președintele rus Vladimir Putin, cu scopul de a „dezbina” și „submina unitatea” Germaniei. Ministrul a subliniat necesitatea unei reacții echilibrate, dar hotărâte, pentru a contracara aceste tactici și a exprimat speranța că Germania va rămâne unită în fața acestor provocări.

Înregistrarea a fost confirmată ca autentică de către Ministerul german al Apărării, care a recunoscut că a fost interceptată. Detaliile discutate în cadrul conversației sunt considerate extrem de stânjenitoare pentru Germania, deoarece arată o discrepanță între politica oficială și discuțiile interne ale ofițerilor.

Ministrul Pistorius a informat presa că nu există în acest moment date despre alte scurgeri de informații sau interceptări și așteaptă rezultatele unei anchete interne. Ancheta va evalua și dacă platforma Webex, utilizată pentru videoconferință, a fost alegerea corectă pentru discuțiile cu conținut sensibil.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---