Externe

Franța și Germania resping ideea trimiterii de trupe combatante în Ucraina

schedule 08 mar. 2024, 16:24

Franța și Germania resping ideea trimiterii de trupe combatante în Ucraina
Drop of Light / Shutterstock
Franța și Germania resping trimiterea de trupe în Ucraina, optând pentru sprijin prin producție de armament și asistență tehnică.

Ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, a clarificat poziția Franței referitoare la conflictul din Ucraina, subliniind că nu este avută în vedere trimiterea de „trupe combatante la sol” în Ucraina. În schimb, a anunțat că trei companii franceze vor produce sau întreține armament pe teritoriul Ucrainei. Această declarație vine după ce președintele Emmanuel Macron a fost interpretat că nu ar exclude posibilitatea unei astfel de acțiuni, declarație pe care ministrul Lecornu a menționat că a fost scoasă din context.

În paralel, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a cerut încetarea discuțiilor despre o eventuală trimitere a trupelor străine în Ucraina, accentuând că prioritatea ar trebui să fie găsirea celor mai bune modalități de a sprijini Ucraina, în special în ceea ce privește capacitatea de producție și achiziția de muniții și sisteme de apărare. Pistorius a subliniat că Germania nu va trece o anumită linie care ar implica participarea directă în conflict.

Ambele țări, Franța și Germania, au exprimat angajamentul de a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia, dar au respins ideea implicării directe prin trimiterea de trupe combatante. În loc de acest lucru, Franța se concentrează pe producția de armament și deminare pe teritoriul Ucrainei, în timp ce Germania își menține poziția de a nu furniza rachete cu rază lungă de acțiune care ar putea necesita participarea militarilor germani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---