Externe

Alertă de securitate la nivel înalt în bazele militare americane din Europa, inclusiv România

schedule 01 iul. 2024, 11:26

Alertă de securitate la nivel înalt în bazele militare americane din Europa, inclusiv România
https://pixabay.com/illustrations/soldier-shadow-hidden-military-1927614/
Baze militare americane din Europa, inclusiv din România, sunt în alertă "Charlie" datorită unei amenințări teroriste grave.

Mai multe baze militare americane din Europa, inclusiv din România, au intrat în stare de alertă sporită, nivelul de alertă fiind ridicat la "Charlie", al doilea cel mai înalt nivel, din cauza unei posibile amenințări teroriste. Oficialii americani au declarat că nu au mai întâlnit un asemenea nivel de amenințare de cel puțin un deceniu, ceea ce sugerează primirea unei "amenințări active și plauzibile".

Printre bazele afectate se numără garnizoana armatei americane din Stuttgart, Germania, sediul Comandamentului European al SUA, precum și bazele militare Rheinland-Pfalz și Ramstein, dar și facilități din România și Bulgaria. Nivelul de alertă "Charlie" este activat atunci când sunt primite informații care indică o posibilă acțiune teroristă sau când este vizat personalul sau instalațiile.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului European al SUA (USEUCOM), Dan Day, a refuzat să ofere detalii despre măsurile specifice de protecție, dar a subliniat că securitatea membrilor serviciilor este o prioritate și că se iau măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța acestora. USEUCOM monitorizează în mod constant mediul de securitate pentru a informa și pregăti personalul său în vederea menținerii siguranței.

Autoritățile europene au avertizat despre o potențială amenințare teroristă pe continent, în special înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din iulie și în timpul Campionatului European de fotbal din Germania. Franța și-a ridicat sistemul național de alertă de securitate la cel mai înalt nivel, iar Germania a adus 580 de ofițeri de poliție internaționali pentru a asigura securitatea.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.977 RON
USD
USD: 4.6462 RON
-0.01990
GBP
GBP: 5.8694 RON
-0.00720
HUF
HUF: 1.2551 RON
0.00970
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1386 RON
-0.00370
Convertor valutar

Rezultat: ---