Social

Reacția MAE, după ce drona rusească s-a prăbușit pe teritoriul României: „Este o nouă violare a spațiului aerian al României”

schedule 15 dec. 2023, 07:10

Reacția MAE, după ce drona rusească s-a prăbușit pe teritoriul României: „Este o nouă violare a spațiului aerian al României”
BalkansCat / Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție după ce o dronă rusească s-a prăbușit pe teritoriul României și a format un crater de 1,5 metri.

Reacția MAE, după căderea dronei rusești în România

O altă dronă lansată de Rusia a căzut pe teritoriul României, în apropiere de localitatea Grindu din Tulcea. În urma impactului cu solul, aceasta a format un crater de 1,5 metri adâncime.

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție în urma evenimentelor care au avut loc joi. Potrivit comunicatului de presă transmis, MAE și-a exprimat punctul de vedere cu privire la situația celei de-a cincea drone rusești care s-a prăbușit pe teritoriul țării noastre, într-un câmp, în apropiere de localitatea Grindu, Tulcea.

Ministerul spune că acest lucru este o nouă violare a spațiului aerian românesc și a solicitat încetarea atacurilor repetate asupra populației și infrastructurii din Ucraina.

"Acesta reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional.
Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, precum și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina.
Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, se arată în comunicatul de presă.

Un mesaj de avertizare RO-Alert, „Alertă extremă”, a fost trimis pe telefoanele locuitorilor din Tulcea și Galați, miercuri seara, aproape de miezul nopții. Forțele armate ruse au lansat un atac cu drone asupra porturilor ucrainene din regiunea Odesa, aproape de granița cu România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---