Externe

Republica Moldova întărește securitatea la frontieră în urma atacului terorist de la Moscova

schedule 28 mar. 2024, 14:14

Republica Moldova întărește securitatea la frontieră în urma atacului terorist de la Moscova
JoaoCachapa/Shutterstock
Republica Moldova întărește securitatea frontierei după atacul din Moscova, revizuind protocoalele de intrare și rămânând vigilentă.

Republica Moldova a intensificat măsurile de securitate la graniță ca răspuns la recentul atac terorist din Moscova, care a dus la moartea a 143 de persoane, inclusiv a unei cetățene moldovene. Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că autoritățile moldovenești au o „atenție sporită” față de persoanele care vin din țări cu risc terorist. În urma atacului de la sala de concerte Crocus City Hall, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, Republica Moldova a revizuit protocoalele și regulile de intrare în țară, aplicând proceduri meticuloase pentru cetățeni și vizitatori.

Grosu a subliniat importanța înțelegerii motivelor și originii atacului, precum și identificarea și sancționarea celor responsabili. Având în vedere proximitatea conflictului din Ucraina și frontiera de 1.200 de kilometri cu această țară, Republica Moldova rămâne într-o stare de alertă constantă în ceea ce privește securitatea națională.

În contextul vizitei sale la București, Igor Grosu a îndemnat investitorii români să treacă Prutul, marcând astfel unirea Basarabiei cu România și subliniind legăturile economice dintre cele două state. Forumul „Republica Moldova – România: Capital Bridges” a reunit oficiali de rang înalt din ambele țări, inclusiv premierul moldovean Dorin Recean și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---