Externe

Tensiuni crescute: Putin amenință cu desfășurarea de rachete și acuză pierderi ucrainene de cinci ori mai mari

schedule 06 iun. 2024, 08:21

Tensiuni crescute: Putin amenință cu desfășurarea de rachete și acuză pierderi ucrainene de cinci ori mai mari
hodim / Shutterstock.
Putin avertizează că Rusia ar putea desfășura rachete contra Occidentului dacă Ucraina atacă cu arme occidentale.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat că țara sa ar putea desfășura rachete capabile să atingă Occidentul dacă Ucraina va folosi arme occidentale pentru a ataca teritoriul rus. Într-o întâlnire cu editorii seniori ai agențiilor internaționale de știri, Putin a subliniat că doctrina nucleară a Rusiei nu trebuie ignorată și că Occidentul greșește presupunând că Rusia nu va folosi niciodată arme nucleare.

În același timp, un incendiu masiv a izbucnit la o rafinărie din regiunea Rostov, în urma unui atac cu dronă ucraineană, conform raportărilor pe rețelele sociale și declarațiilor guvernatorului regional Vasili Golubev.

Putin a respins ideea că Rusia ar avea ambiții imperiale sau intenții de a ataca NATO, catalogând aceste sugestii drept "absurdități". De asemenea, a amenințat că Rusia ar putea livra arme unor țări terțe pentru a lovi interesele occidentale, în cazul în care Ucraina va primi asistență pentru a ataca teritoriul rus.

În ceea ce privește pierderile umane, Putin a declarat că pierderile rusești sunt de cinci ori mai mici decât cele ale Ucrainei, menționând un raport de unu la cinci și afirmând că Rusia deține un număr semnificativ mai mare de prizonieri ucraineni comparativ cu cei ruși deținuți de Ucraina.

Pe fondul acestor tensiuni, Germania și-a exprimat intenția de a-și consolida capacitățile militare până în 2029, iar Franța a discutat despre posibilitatea de a trimite instructori militari în Ucraina și despre formarea unei coaliții europene în acest sens.

Putin a mai adăugat că Moscova este dispusă să poarte negocieri și a susținut că războiul poate fi oprit dacă Occidentul încetează să livreze arme Ucrainei, subliniind că furnizarea de arme într-o zonă de conflict este întotdeauna un lucru rău.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6489 RON
0.00270
GBP
GBP: 5.88 RON
0.00200
HUF
HUF: 1.2603 RON
-0.00610
BGN
BGN: 2.5447 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1718 RON
0.01430
Convertor valutar

Rezultat: ---