Externe

Zelenski avertizează despre intensificarea atacurilor rusești în Ucraina

schedule 16 apr. 2024, 11:44

Zelenski avertizează despre intensificarea atacurilor rusești în Ucraina
Vitaliy Hrabar / Shutterstock
Zelenski avertizează despre intensificarea atacurilor rusești în Ucraina și caută sprijin internațional pentru apărare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis în discursul său către națiune că, potrivit informațiilor primite de la serviciile de secrete, Rusia intenționează să își intensifice atacurile și acțiunile ofensive în Ucraina în următoarele săptămâni și luni. Zelenski a descris situația drept o "nebunie nemăsurată a Kremlinului" și a subliniat că ocupantul va încerca să-și intensifice atacurile.

În contextul acestor avertismente, președintele ucrainean a menționat că va organiza reuniuni cu partenerii internaționali ai Kievului pentru a discuta despre livrările suplimentare de sisteme de apărare antiaeriană și alte tipuri de armament necesar armatei ucrainene. Aceste demersuri vin în urma recunoașterii de către Zelenski și comandantul șef al armatei, Oleksandr Sîrski, că situația pe frontul de est s-a înrăutățit pentru Ucraina.

În plus, Zelenski a reiterat necesitatea ca aliații occidentali să sprijine Ucraina în apărarea teritoriului său, similar cu ajutorul oferit Israelului în fața atacurilor cu rachete. Între timp, Rusia a continuat bombardamentele în regiunea Harkov, unde au fost raportate victime, și în orașul Sloviansk din regiunea Donețk, unde clădiri rezidențiale au fost grav avariate.

Președintele rus Vladimir Putin își menține obiectivul de a revendica regiunile Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson, anexate pe hârtie, dar care nu sunt ocupate în totalitate de forțele rusești. Conflictul continuă și în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014 în încălcarea dreptului internațional.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---