Externe

Rusia spune că a lovit aerodromuri în vestul Ucrainei: „Obiectivul, atins. Toate țintele, distruse”

schedule 07 aug. 2023, 07:53

Rusia spune că a lovit aerodromuri în vestul Ucrainei: „Obiectivul, atins. Toate țintele, distruse”
Foto: Shutterstock

Rusia a avut, duminică, un nou atac masiv cu rahcete asupra Ucrainei, susținând că a lovit aerodromuri în vestul țării, la o zi după un atac ucrainean asupra unui petrolier rusesc ce transporta petrol, semn al tensiunilor în creștere în Marea Neagră. 

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au reuşit să doboare 30 din cele 40 de rachete de croazieră şi toate dronele Shahed de fabricaţie iraniană lansate de trupele ruse, care au utilizat de asemenea rachete hipersonice Kinjal, dificil de interceptat.

Și dacă Ucraina nu a menționat toate obiectivele lovite, Ministerul rus al Apărării a revendicat că ar fi lovit „baze aeriene ale forțelor armate ucrainene din apropierea localităților Starokonstantinov, în regiunea Hmelniţki, şi Dubno, în regiunea Rivne”. 

„Obiectivul loviturii a fost atins. Toate ţintele desemnate au fost atinse”, a adăugat ministerul pe Telegram.

Zelenski: trupele ruse au lovit un centru de transfuzie sanguină

Regiunea Hmelniţki, situată la sute de kilometri de liniile frontului în vestul ţării, este vizată cu regularitate de armata rusă. Aceasta adăpostește o importantă bază aeriană ucraineană. Conform unui responsabil al administrației regiunii, Serghii Tiurin, orașul Hmelnițki a fost atacat de trei ori de sâmbătă seară. 

„Mai multe explozii au avut loc, avariind mai multe imobile, autogara și alte clădiri”, a transmis el pe Telegram.

Loviturile au atins și un depozit de deșeuri de porumb, provocând un incendiu care a distrus clădirea și a rănit un angajat, a completat Tiurin. 

Sâmbătă seară, președintele Vladimir Zelenski a consemnat lovituri rusești în regiunea Kmelnițki, cât și asupra clădirilor constructorului aeronautic Motor Sich, al cărui sediu este în Zaporojie. 

Ulterior, el a spus că o bombă teleghidată a lovit acest centru de transfuzie sâmbătă seara. „Numai această crimă de război spune totul despre agresiunea rusă”, a scris Zelenski pe reţelele de socializare. 

„Înfrângerea teroriştilor este o chestiune de onoare pentru toţi cei care preţuiesc viaţa”, a adăugat el. Trei persoane şi-au pierdut în cursul nopţii trecute în urma bombardamentelor intense efectuate de Rusia asupra Ucrainei, au transmis oficiali de la Kiev duminică, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Două persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite în urma unui atac aerian rusesc în regiunea ucraineană Harkov, a declarat şeful administraţiei militare regionale locale, Oleh Siniehubov, citat de Reuters, conform Agerpres

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---