Externe

Rusia a confirmat decesul lui Evgheni Prigojin în urma prăbușirii avionului în Tver

schedule 27 aug. 2023, 15:25

Rusia a confirmat decesul lui Evgheni Prigojin în urma prăbușirii avionului în Tver
B1/Youtube

Comitetul de anchetă al Rusiei a anunțat că în urma rezultatelor testelor genetice s-a confirmat decesul liderului Wagner, Evgheni Progojin, dar și a persoanelor care se mai aflau cu el în avion. Tragedia aviatică a avut loc miercuri, în regiunea Tver din Rusia.

Rusia a confirmat moartea lui Prigojin

În urma rezultatelor testelor efectuate, s-a confirmat decesul fondatorului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

„În cadrul anchetei privind accidentul aviatic din regiunea Tver, au fost finalizate examinările genetico-moleculare", a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei într-un comunicat publicat pe aplicația de mesagerie Telegram.
„Conform rezultatelor acestora, au fost stabilite identitățile tuturor celor 10 persoane decedate. Acestea corespund listei menționate în foaia de zbor", a precizat sursa citată.

Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a decedat în urma unui accident de avion în Rusia. Tragedia s-a produs miercuri seara, în regiunea Tver, Rusia. Avionul pornise de la Moscova spre Sankt Petersburg. După vestea morții sale, președintele rus Vladimir Putin a venit cu un mesaj și a transmis condoleanțe familiei lui Evgheni Prigojin. Kremlinul nu a anunțat dacă Putin va participa sau nu la înmormântarea lui Prigojin.

Nigel Gould-Davies, fostul ambasador britanic în Belarus, care în prezent este membru de rang înalt la Institutul Internațional pentru Studii Strategice (IISS), a declarat că înmormântarea lui Prigojin va fi un eveniment semnificativ.

„Dacă Putin dorește să sublinieze că Prigojin a murit ca un trădător, el va ignora acest eveniment", a declarat Gould-Davies.
„(În același timp) susținătorii lui Prigojin ar putea folosi asta ca pe o oportunitate de a face elogiul lui Prigojin și al poziției sale critice la adresa modului în care duce Kremlinul războiul - și ar putea amplifica ostilitatea unui nucleu Wagner față de Kremlin", a spus el.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---