Externe

Pierdere majoră în rândurile armatei ruse: Comandantul Magomedali Magomedjanov a murit în urma rănilor suferite în Ucraina

schedule 19 feb. 2024, 08:29

Pierdere majoră în rândurile armatei ruse: Comandantul Magomedali Magomedjanov a murit în urma rănilor suferite în Ucraina
paparazzza / Shutterstock
Colonelul rus Magomedali Magomedjanov a decedat în urma rănilor suferite în Ucraina, afectând moralul forțelor din Daghestan.

Un eveniment semnificativ a avut loc în conflictul din Ucraina, care a reverberat până în Daghestan, o republică a Federației Ruse. Colonelul Magomedali Magomedjanov, un comandant militar rus cu experiență în conflicte armate, și-a pierdut viața după ce a fost grav rănit pe câmpul de luptă în Ucraina. Decesul său a fost confirmat pe 14 februarie într-un spital din Sevastopol, Crimeea, o regiune aflată sub ocupație rusă.

Magomedjanov, care a servit anterior în Caucazul de Nord și Daghestan și a participat la misiuni militare în Siria, era la momentul decesului comandantul adjunct al Armatei a 18-a ruse de arme combinate. Această armată a fost constituită în august anul precedent cu scopul declarat de a „elibera unități mai experimentate pentru a lupta pe axe cheie” în teatrul de operațiuni din Ucraina, conform Ministerului Apărării din Regatul Unit.

Rolul lui Magomedjanov în conflictul ucrainean este considerat a fi fost unul de comandă asupra unui „amalgam” de unități care acționau în zona Herson, inclusiv Corpul 22 de armată, care de obicei formează garnizoana rusă din Crimeea. Pierderea sa reprezintă un semn al intensității și periculozității conflictului din Ucraina, care continuă să se soldeze cu pierderi de vieți umane atât în rândurile forțelor ucrainene, cât și ale celor rusești.

Vestea a fost raportată de mai multe surse de știri, inclusiv de Kyiv Independent, și reflectă realitățile dure ale războiului care se desfășoară de mai bine de un an.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---