Externe

Fiica lui Alexei Navalnîi, Dașa, îi aduce un omagiu tatălui său după decesul în închisoare

schedule 23 feb. 2024, 14:27

Fiica lui Alexei Navalnîi, Dașa, îi aduce un omagiu tatălui său după decesul în închisoare
Fiica disidentului rus Alexei Navalnîi, Dașa, își exprimă dorul într-un mesaj pe Instagram, după decesul tatălui său în detenție.

Dașa Navalnaia, fiica cunoscutului disident rus Alexei Navalnîi, a postat pe Instagram un mesaj emoționant în memoria tatălui ei, la o săptămână de la anunțul tragic al morții acestuia. Imaginea publicată de Dașa, în vârstă de 23 de ani, o înfățișează pe ea ca și copil, alături de părinții săi, și este însoțită de cuvintele: „Te iubesc, te sărut, te îmbrățișez strâns și îmi este foarte, foarte dor de tine”.

Alexei Navalnîi, cel mai vocal critic al președintelui rus Vladimir Putin, a decedat la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Siberia, unde ispășea pedepse care totalizau 30 de ani de detenție, pedepse pe care le considera represalii politice pentru activismul său anti-Kremlin. Evenimentele în jurul morții sale au fost învăluite în mister, cu acuzații de implicare a serviciilor secrete ruse și cu îndoieli legate de transparența autorităților în ceea ce privește cauzele decesului.

În ciuda presiunilor pentru o înmormântare secretă, mama lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a putut să-și vadă în cele din urmă fiul, dar soarta trupului său rămâne incertă în contextul tensiunilor dintre familia disidentului și oficialii penitenciarului.

Comunitatea internațională, inclusiv lideri occidentali, și-a exprimat indignarea față de circumstanțele morții lui Navalnîi, iar acțiunile Kremlinului în urma acestui eveniment au fost intens criticate. Între timp, rapoartele indică o posibilă recompensare a celor implicați în detenția și tratamentul lui Navalnîi, sporind suspiciunile cu privire la un posibil asasinat politic.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---