Social

Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. „Implicarea şi profesionalismul vostru contribuie la creşterea prestigiului ţării noastre”

schedule 20 iul. 2023, 12:18

Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. „Implicarea şi profesionalismul vostru contribuie la creşterea prestigiului ţării noastre”
Creative Lab / Shutterstock

Cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de recunoștință și felicitare pentru toți cei care activează în această sferă. Liderul de la București a spus că Forţele Aeriene Române reprezintă o componentă modernă şi importantă a Armatei României, fiind capabile să execute întreaga gamă de misiuni

Mesaj de felicitare din partea președintelui Iohannis cu ocazia Zilei Aviației

Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Acesta a mulțumit și a adus un omagiu celor care au activat și activează în continuare, cei care au dat dovadă de profesionalism și dedicație, cei care au luptat pe câmpul de luptă pentru țara noastră.

„În fiecare an, pe 20 iulie, sărbătorim Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, odată cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al acestora. Aducem astăzi un omagiu tuturor celor care au servit sau servesc cu profesionalism şi devotament, în ţară şi în străinătate, Forţele Aeriene, precum şi aviaţia civilă de transport, utilitară şi sportivă din România. Totodată, îi comemorăm pe temerarii pionieri ai aviaţiei româneşti şi pe cei care, personal navigant sau auxiliar, au făcut sacrificiul suprem pe câmpul de luptă, în teatrele de operaţii în care România a fost prezentă, precum şi în misiunile şi exerciţiile desfăşurate pe teritoriul naţional”, se arată în mesaj.

Klaus Iohannis a menționat că Forţele Aeriene Române reprezintă o componentă modernă şi importantă a Armatei României, fiind în stare să execute o întreagă gamă de misiuni, de la apărarea spaţiului aerian naţional şi aliat până la sprijinirea autorităţilor publice în cazul unor situaţii de urgenţă.

„Contextul actual de securitate, deosebit de dificil, generat de războiul declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, a scos în evidenţă, încă o dată, importanţa Forţelor Aeriene Române ca mijloc de răspuns la provocările militare de securitate din regiunea Mării Negre şi de pe întregul Flanc Estic. Acţiunile oportune desfăşurate de aviatorii militari, alături de militarii din celelalte categorii de forţe şi structuri ale Armatei României, contribuie semnificativ la consolidarea profilului ţării noastre la nivel regional şi euroatlantic, dând consistenţă eforturilor naţionale de creştere a securităţii aliate în regiune. Forţele Aeriene Române se află în plin proces de modernizare, ca parte a întăririi posturii de apărare a României, în concordanţă cu deciziile aliate luate la ultimele Summituri NATO. Alocarea, începând cu acest an, a 2,5% din PIB pentru Apărare va permite derularea de proiecte majore de înzestrare a Forţelor Aeriene şi de îmbunătăţire semnificativă a condiţiilor de executare a misiunilor de luptă, precum suplimentarea aeronavelor F-16, care fac tranziţia către platformele F-35. Totodată, pe teritoriul ţării noastre urmează constituirea unui hub regional de instruire dedicat aeronavelor F-16, ceea ce va conferi României poziţionarea ca lider regional pe acest palier, contribuind astfel la creşterea coeziunii, demonstrarea unităţii şi întărirea posturii de descurajare şi apărare euroatlantică”, transmite Iohannis.

În încheiere, președintele român a subliniat că datorită implicării aviatorilor români crește prestigiul țării la nivel regional și aliat, iar oficialul este mândru de acest lucru.

„Dragi aviatori şi membri ai Forţelor Aeriene, Sărbătoriţi astăzi, cu mândrie, apartenenţa la marea familie a Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Implicarea şi profesionalismul cu care vă dedicaţi tuturor misiunilor contribuie la creşterea prestigiului ţării noastre la nivel regional şi aliat. Vă încurajez să continuaţi cu aceeaşi abnegaţie, spirit de sacrificiu şi devotament şi vă doresc multă sănătate şi succes”, adaugă şeful statului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---