Externe Locale

Klaus Iohannis subliniază importanța unității europene la doi ani de la începutul conflictului din Ucraina

schedule 23 feb. 2024, 15:27

Klaus Iohannis subliniază importanța unității europene la doi ani de la începutul conflictului din Ucraina
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Președintele Klaus Iohannis subliniază importanța unității europene și solidarității cu Ucraina, la aniversarea a 2 ani de conflict.

Președintele României, Klaus Iohannis, a evidențiat necesitatea solidarității și unității europene în contextul aniversării a doi ani de la declanșarea conflictului din Ucraina. Într-un mesaj transmis cu ocazia acestui trist eveniment, șeful statului român a reamintit de suferințele și pierderile provocate de război, subliniind că Europa trebuie să rămână unită în fața incertitudinilor privind sfârșitul confruntărilor armate.

Cu ocazia evenimentului desfășurat în Gara de Nord din București, un loc simbol pentru refugiații care au ajuns în România, Klaus Iohannis a lăudat reacția românilor și a autorităților care au arătat solidaritate și generozitate față de cei afectați de război. Acesta a menționat că este crucial ca Europa să continue să ofere suportul necesar Ucrainei pentru a apăra democrația, valorile, libertatea și securitatea.

Președintele a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă ezitările sau întârzierile în sprijinirea Ucrainei, afirmând că acestea pot oferi avantaje agresorului. De asemenea, a subliniat importanța continuării eforturilor pentru furnizarea asistenței umanitare refugiaților și integrarea acestora în societatea românească.

Klaus Iohannis a reafirmat angajamentul României de a rămâne alături de Ucraina în lupta pentru recăpătarea libertății și independenței și de a sprijini eforturile de reconstrucție și integrare europeană.

Mesajul președintelui vine într-un moment în care comunitatea internațională continuă să fie preocupată de evoluția situației din Ucraina și de impactul pe termen lung al conflictului asupra stabilității regionale și globale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---